25η Μαρτίου στην Μύκονο

martis
martis

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

 

24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χώρα Μυκόνου

09:00 π.μ. Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς.

12:00 μ.μ. Προσκύνημα και στέψη της Προτομής της Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους από τους μαθητές του Παιδ. Σταθμού Μυκόνου, τους μαθητές των Σχολείων, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς (ΣΕΠ-ΣΕΟ), στη Χώρα Μυκόνου. Στην τελετή θα παρευρεθούν υποχρεωτικά όλες οι Αρχές της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.

Άνω Μερά:

09:00 π.μ. Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μερά

10:15 π.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων από τους επισήμους:

 • Δήμαρχο Μυκόνου,
 • Αντιπεριφερειάρχη Νοτ. Αιγαίου,
 • Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς,
 • Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ,
 • Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου,
 • Λιμενάρχη Μυκόνου,
 • την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου
 • τους μαθητές του Παιδ. Σταθμού Άνω Μεράς
 • τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Μεράς 
 • τους προσκόπους (ΣΕΠ-ΣΕΟ) Μυκόνου.

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ

07.00’ π.μ.- Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών όλων των ενοριών της Χώρας και της Άνω Μεράς.

08.00’ π.μ.- Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Πεσόντων από Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου.

17.30’ μ.μ.- Υποστολή της σημαίας από το Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου στο μνημείο των Πεσόντων.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου:

Χώρα Μυκόνου

12:00 μ.μ. Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Μητρόπολη). Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής Κοινότητας. Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, από τους κ.κ.

 • Δήμαρχο Μυκόνου,
 • Αντιπεριφερειάρχη Νοτ. Αιγαίου,
 • Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ,
 • Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου &
 • Λιμενάρχη Μυκόνου.

Επίσης, θα κατατεθεί στεφάνι από τον κ. Δήμαρχο Μυκόνου, στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από την Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Π.Α.Κ.Ο. “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ” η οποία θα πλαισιώσει την εκδήλωση και με άλλα τραγούδια, με θέμα την ελληνική Επανάσταση και Εθνεγερσία του 1821.

12:30 μ.μ Θα παρελάσουν: τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία: Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς – Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι και ΟδηγοίΗ φορά της παρέλασης θα είναι από το άγαλμα της Μαντούς προς το Δημαρχείο.

Αμέσως μετά την παρέλαση, στη Χώρα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί μαθητών-μαθητριών στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στη Χώρα, ορίζεται η κα Ράιου Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γ.Ε.Λ. Μυκόνου, με αναπληρωτή της, τον κ. Ρουσουνέλο Γεώργιο, Δ/ντή Ε.Π.Α.Λ. Μυκόνου.

 

Στην Άνω Μερά:

10:30 π.μ. Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.

Προ της ενάρξεως της μαθητικής παρέλασης, στο χώρο της πλατείας μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές. Εν συνεχεία, θα παρελάσουν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.

Αμέσως μετά την παρέλαση, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί μαθητών-μαθητριών στον ίδιο χώρο, μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στην Άνω Μερά, ορίζεται: Ο κ. Πολυκανδριώτης Αντώνιος.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.