Η Πρωτομαγιά στην Μύκονο

kali protomagia
kali protomagia

Πρωτομαγιά στην Μύκονο! Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα αφιερωμένη στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886, που έχει καθιερωθεί ως εργατική απεργία και όλες οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Όμως, η πρώτη του Μάη είναι και η γιορτή των λουλουδιών και της φύσης.

Ακόμη ένα τριήμερο έρχεται τις επόμενες μέρες και είναι ευκαιρία για μια εξόρμηση στην Μύκονο. Ένας προορισμός που θα σας ανταμείψει με το όμορφο τοπίο που θα αντικρίσετε μπροστά σας. Η Πρωτομαγιά στην Μύκονο,  επιβάλλει την επίσκεψη σας στο “καλό χωριό” της Μυκόνου, δηλαδή την Άνω Μερά. Εκεί θα έρθετε σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους του μοναδικού και μεγάλου χωριού της Μυκόνου.

Το χωριό περιβάλλεται από αγρούς, γεμάτους από λουλούδια και είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πλέξετε το δικό σας μαγιάτικο στεφάνι! Η Άνω Μερά είναι ένα παραδοσιακό χωριό, κτισμένο στη μέση σχεδόν του νησιού, με γραφικά σοκάκια και εκκλησίες κυκλαδικής αισθητικής. Εδώ βρίσκεται και το κεντρικό εργαστήριο κοπανιστής του νησιού. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την Μονή Παναγίας Τουρλιανής που είναι το σημαντικότερο μοναστήρι της Μυκόνου και η πολιούχος του νησιού.

Εφόσον ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να εξερευνήσετε τις απομακρυσμένες μαγευτικές παραλίες Μυρσίνη και Φωκό που δεν απέχουν πολύ από την Άνω Μερά και γιατί όχι, να κάνετε και τη πρώτη βουτιά του έτους (εάν δεν το έχετε ήδη κάνει). Το μεσημέρι και στην επιστροφή σας στο χωριό, μπορείτε να γευματίσετε στις πολύ καλές παραδοσιακές ταβέρνες, που βρίσκονται στην πλατεία της Άνω Μεράς.

Το απόγευμα, μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας και:

  • Να επισκεφτείτε τους ανεμόμυλους (Κάτω Μύλοι), της Χώρας
  • Να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας
  • Να δείτε τις βιτρίνες των πολυτελών καταστημάτων
  • Να κάνετε την βόλτα σας στον Γιαλό (παλιό λιμάνι)
  • Να θαυμάσετε τη καταπληκτική θέα από τον φάρο Αρμενιστή
  • Να απολαύσετε ένα κοκτέιλ στην Μικρή Βενετία

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.