Ξενοδοχεία προσφέρουν δωμάτια μέσω της Airbnb

Villa Pearl
Villa Pearl

Ξενοδοχεία προσφέρουν δωμάτια μέσω της Airbnb. Εντείνεται τo φαινόμενο διάθεσης ξενοδοχειακών δωματίων μέσω της Airbnb στο ταξιδιωτικό κοινό σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Σε αυτή την κίνηση προβαίνουν ξενοδοχεία από κάθε κατηγορία, από μικρά ανεξάρτητα μέχρι μεγάλες αλυσίδες, προσφέροντας ένα μέρος των δωματίων τους μέσα από την κορυφαία πλατφόρμα τουριστικής μίσθωσης σπιτιών, αντιμετωπίζοντας την Αirbnb ως ένα ακόμη κανάλι πωλήσεων που επιφυλάσσει μεγάλες δυνατότητες.

Μετά τη δραστηριοποίησή της στην αγορά διακοπών αναψυχής, η AirBnB εισέρχεται τώρα και στα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία παραδοσιακά αποτελούσαν το κατεξοχήν πεδίο των ξενοδοχείων. Έτσι, προσφέρει υπηρεσίες όπως WiFi, χώρους εργασίας, γρήγορες απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες κτλ. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, και ενώ μερίδα ξενοδοχείων διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη ρυθμίσεων στις δραστηριότητες της Airbnb μετρώντας τις απώλειές τους, άλλα έχουν αποφασίσει να συμβαδίσουν με τη νέα τάση δημιουργώντας ανταγωνιστικά προϊόντα στην οικονομία διαμοιρασμού. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το hospitality-on.com, η AccorHotels εξαγόρασε την ιστοσελίδα ενοικίασης πολυτελών σπιτιών OneFineStay έναντι 148 εκατ. ευρώ.

Άλλοι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν την AirBnB ως μια πλατφόρμα που μπορεί να λειτουργήσει σε όφελός τους, ως δηλαδή άλλο ένα κανάλι πωλήσεων. Άλλωστε, η μάχη με τα online τουριστικά γραφεία βαίνει εις βάρος των ξενοδοχείων και θεωρείται χαμένη. Επιπλέον, με τους επαγγελματίες ενοικιαστές της, η AirBnB αντιμετωπίζεται πια ως συνεργάτης είτε ως ανταγωνιστής παρά ως ένας αδίστακτος παίκτης.

Επομένως, φαίνεται ότι ο κόσμος των ξενοδοχείων και η ενοικίαση ιδιωτικών σπιτιών στο μέλλον θα συμβαδίσουν. Πολλά ξενοδοχεία μάλιστα προσφέρουν δωμάτια προς κράτηση στην Airbnb χωρίς να γνωστοποιούν στο δυνητικό επισκέπτη ότι πρόκειται για ξενοδοχείο. Στον στίβο της Airbnb έχουν ήδη μπει αμερικανικά ξενοδοχεία της Marriott International ενώ στην Ευρώπη προσφέρονται δωμάτια από ανεξάρτητα ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας. Ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και με ελληνικά ξενοδοχεία.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.