Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην εποχή και στα πρόσωπα του ’50 & ’70

Σήμερα πάντως η Μύκονος του 2006 επαίνεσε την κα Ευαγγελία Καμμή για την προσφορά της στη πνευματική και όχι μόνο Μύκονο.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ανω Μεράς η αγαπητή σε όλους κα Ευαγγελία Καμμή παρουσίασε το βιβλίο της με θέμα :
“Ο Ανδρέας Καραντώνης και η Πνευματική Μύκονος”.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην εποχή και στα πρόσωπα του ’50 – ’70.
Σύντομα βιογραφικά και μικρά αφιερώματα σε πρόσωπα που χαρακτήρισαν και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την νεότερη ιστορία της Μυκόνου, όπως του Νίκου Θεοφίλη, Βασίλη Γ. Διαμαντίδης, Φρατζέσκου Νάζου (Μαδούπας), Γιαννούλη Μπόνη, Μανώλη Μερμελέχα, Νικόλα Σουρμελή, Μέλπως Αξιώτης, Βασίλη Κυριαζόπουλου, Νίκου Αγγελετάκη, Γιάννη Γαλάτη, Σταύρου Μάνεση, Παναγιώτη Κουσαθανά, Αγγελου Παρθένη, Μαρίας Κυριαζοπούλου-Καραντώνη, Γιάννη Μελετόπουλου, Καλλιόπης Τριανταφύλλου, Αργυρώς Λ. Γαλούνη αναφέρονται στο βιβλίο της κας Καμμή και δίνουν σε όλους εμάς Μυκονιάτικο φως για να συνεχίσουμε και εμείς με τη σειρά μας τη δική μας ιστορία.
Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση, σε ένα κλίμα πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερο συγκινητικό.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου κα Όλγα Μάρκαρη. Η κα Μπατή Αννα και ο κος Απόστολος Χαριτόπουλος μίλησαν για τα πρόσωπα που αναφέρονται στο βιβλίο και η κα Μασάκη Γεωργία αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα Ανδρέα Καραντώνη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Βουλευτής Κυκλάδων Μανούσου-Μπινοπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για την γνωριμία της με την κα Ευαγγελία Καμμή.

Συγκινητική ήταν στιγμή κατά την οποία όλη η οικογένεια της κας Καμμή ανέβηκε στη σκηνή για μια αναμνηστική φωτογραφία καθως και όταν ανέβηκε για φωτογράφιση σύσσωμος ο Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου του οποίου η κα Καμμή είναι μια από τις πιο παλιές, αγαπητές και δραστήριες παρουσίες στην ιστορία του.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Ευαγγελία Καμμή για το πολύτιμο υλικό, που χάρισε σε εμάς, στα παιδιά μας και στο τόπο μας.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.