Το ντοκιμαντέρ για τη Μύκονο

Το ντοκιμάντερ για τη Μύκονο

Το ντοκιμαντέρ για τη Μύκονο. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου, με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 (ώρα 18:30) προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mykonian Pastoral» | Ελλάδα | 2022.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει μια άγνωστη πλευρά της Μυκόνου, προβάλλοντας τους συνεχιστές των παραδόσεων μιας άλλης εποχής, που επιβιώνουν στη Μαού, τη μοναδική αγροτική περιοχή στο νησί των Ανέμων.

Εκεί, θα συναντήσουμε κάποιους αυθεντικούς Μυκονιάτες, οι οποίοι ως οι τελευταίοι αυτόχθονες ενός από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά στον κόσμο, αναζητούν καταφύγιο από τον τουριστικό κατακλυσμό που απειλεί να τους αφανίσει.

Η ταινία απέσπασε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους καθώς και το Βραβείο Φωτογραφίας (Ζωή Μαντά) στο 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (2023).

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.