Σύσκεψη με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη στο Δημαρχείο Μυκόνου

KOUKAS STATHAKHS
KOUKAS STATHAKHS
Διευρυμένη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου στο Δημαρχείο Μυκόνου, παρουσία του δημάρχου Μυκόνου, των αντιδημάρχων, των προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και των προϊσταμένων των υπηρεσιών.
Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, έθεσε στον υπουργό την ανάγκη αναβάθμισης στις υποδομές, λόγω της αύξησης του τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (Επέκταση ΒΙΟ.ΚΑ. Αλεόμανδρας, Δημιουργία Αποχετευτικού Δικτύου Άνω Μεράς, Επισκευή και Αναβάθμιση υφιστάμενων δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης), καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ενημέρωσαν τον υπουργό για τις εκπονηθείσες μελέτες σε όλους τους τομείς και την ανάγκη χρηματοδότησης των έργων.
Παράλληλα, έθεσαν το πρόβλημα του ισχύοντος χωροταξικού (Ζ.Ο.Ε.) και την αδικία που συντελείται εις βάρος πολλών Μυκονιατών, όπως και την ανάγκη αναθεώρησής του, ενώ έκανε λόγο και για την απαιτούμενη Πολεοδομική ανάπλαση (Πράσινο Ταμείο).
Επιπλέον, επισημάνθηκε το πρόβλημα της δυσλειτουργίας του κτηματολογίου Μυκόνου και ζητήθηκε η άμεση στελέχωσή του με Προϊστάμενο.
Αιτήθηκαν, τη συνδρομή του υπουργού, για τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών του νησιού, ο οποίος έδειξε κατανόηση στα δίκαια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και την πρόθεση του να συμβάλει για την εξεύρεση χρηματοδότησης.
Τέλος, έγινε αναφορά στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.