Ο νέος σταθμός ηλεκτρικού ρεύματος της Μυκόνου

DEI MYKONOU
DEI MYKONOU

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε σήμερα τα εγκαίνια του νέου σταθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Μυκόνου, υπογραμμίζοντας πως συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα και ότι η ολοκλήρωση θα επιτρέψει στα νησιά να επωφεληθούν από μια πιο σταθερή προσφορά και πιο φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια.

Η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου δήλωσε: «Χαιρετίζω τα εγκαίνια και θα ήθελα να συγχαρώ τις ελληνικές Αρχές που έχουν ολοκληρώσει το έργο αυτό. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ενεργειακή διασύνδεση και με άλλα νησιά των Κυκλάδων».

Η διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ από την περίοδο 2007-2013. Η συνολική συνεισφορά της ΕΕ στο έργο εκτιμάται σε 176 εκατ. ευρώ. Τα οφέλη αυτής της διασύνδεσης θα είναι περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία θα αντικατοπτρίζονται στους λογαριασμούς των καταναλωτών, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι τα νησιά θα περάσουν από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με παρωχημένες γεννήτριες ντίζελ στην ηλεκτρική ενέργεια από το φυσικό αέριο, το οποίο είναι μια πιο φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.

Το έργο συνεχίζεται και μόλις ολοκληρωθεί, 13 νησιά των Κυκλάδων θα συνδεθούν με το ηπειρωτικό δίκτυο, σημειώνει η Επιτροπή.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.