Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της “25ης Μαρτίου 1821”

parelasi
parelasi

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της “25ης Μαρτίου 1821”.

[mks_col]

[mks_one_third]09.00’ π.μ.– Χώρα και Άνω Μερά:

Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις, με βάση τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους, με αναφορές στη λογοτεχνία και την τέχνη, στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς.[/mks_one_third]

[mks_one_third]10.15’ π.μ.– Θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση. Άνω Μερά: κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του ’21 και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές. Κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές του Δημοτ. Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και από τα παιδιά του Παιδ. Σταθμού και τους Προσκόπους (ΣΕΟ – ΣΕΠ) Άνω Μεράς, στο Ηρώον της Άνω Μεράς.[/mks_one_third]

[mks_one_third]12.00’ μεσημέρι– Προσκύνημα με επιμνημόσυνη δέηση
Χώρα: και στέψη της Προτομής της Ηρωίδας Μαντούς Μαυρογένους από τους μαθητές των Σχολείων όλων των βαθμίδων, τους Προσκόπους και τους Οδηγούς, καθώς και τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Ομβροδέκτη, στη Χώρα. Παρευρίσκονται υποχρεωτικά όλες οι Αρχές της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.[/mks_one_third]

[/mks_col]

β. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ στην Χώρα

12.00’ μ.μ.- Στη Χώρα:

Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, από τους κ.κ. α) Δήμαρχο Μυκόνου, β) Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, γ) Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ , δ) Διοικητή του Α.Τ. Μυκόνου, ε) Λιμενάρχη Μυκόνου και στ) Διοικητή Πυροσβεστικής Μυκόνου. Επίσης, θα κατατεθεί στεφάνι από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου, στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του ’21 και θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από την Χορωδία του Π.Α.Κ.Ο. ‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ’. Πριν από την παρέλαση θα ακουστούν επίσης τραγούδια στο πνεύμα του εορτασμού της εθνικής επετείου. 12.45’ μ.μ.- Θα παρελάσουν: τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς – Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι και Οδηγοί. (Η φορά της παρέλασης θα είναι από το μνημείο της Μαντούς Μαυρογένους προς το Δημαρχείο). Αμέσως μετά την παρέλαση, στη Χώρα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές-μαθήτριες στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Την παρέλαση θα πλαισιώσουν μέλη συλλόγων – χορευτικών ομάδων της Μυκόνου με παραδοσιακές, ανδρικές και γυναικείες φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

14.00΄ μ.μ.

Δεξίωση επισήμων – κέρασμα στο Δημαρχείο.

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου 1821» στη Χώρα, ορίζεται: Η κα Ράιου Γεωργία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γ.Ε.Λ. Μυκόνου, με αναπληρωτή της τον κ. Ρουσουνέλο Γεώργιο, Γυμναστή – Δ/ντή Ε.Π.Α.Λ. Μυκόνου.

γ. 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ στην Άνω Μερά

10.30’ π.μ.- Στην Άνω Μερά:

Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.
Εμπρός από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του ’21 και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές των Σχολείων. Εν συνεχεία, θα γίνει παρέλαση από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, στο χώρο μπροστά από το Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς. Αμέσως μετά την παρέλαση, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί μαθητών-μαθητριών στον ίδιο χώρο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου.

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις στην Άνω Μερά, ορίζεται: Ο κος Πολυκανδριώτης Αντώνιος.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.