Οι αλλαγές στο λύκειο σε εξετάσεις, βαθμολόγηση και μετεγγραφές

lykeio
lykeio

Οι αλλαγές στο λύκειο σε εξετάσεις, βαθμολόγηση και μετεγγραφές. Σύμφωνα με τις διατάξεις που αλλάζουν το τοπίο στο λύκειο και αφορούν τις απολυτήριες εξετάσεις αλλά και τη βαθμολόγηση των μαθητών θα ισχύσουν τα εξής:

  •  Οι απολυτήριες εξετάσεις στη Γ΄ λυκείου θα διεξαχθούν σε 4 μαθήματα καθώς οι τελειόφοιτοι θα διαγωνιστούν μόνο σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.
  •  Το κάθε μάθημα θα εξετάζεται για δύο ώρες. Εξαίρεση αποτελεί το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών.
  •  Στο μάθημα των Αρχαίων της Β΄ λυκείου, έχει προστεθεί στη διδασκαλία και το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη , ενώ το υπουργείο Παιδείας θα πριμοδοτεί τις ερμνητευτικές ερωτήσεις ενώ μειώνει τα μόρια σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού.
  •  Καθιερώνονται υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες από φέτος στους μαθητές της Α΄ και Β΄ λυκείου, οι οποίες θα λαμβάνονται υπόψη στη βαθμολόγηση. Στη Γ΄ λυκείου η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.
  •  Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς, θα περιοριστούν τα διαγωνίσματα στο λύκειο. Υπογραμμίζεται ότι θα υπάρχει ένα ωριαίο διαγώνισμα ανά τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ μικρής διάρκειας (10-15 λεπτών).

Ποιοι έχουν προτεραιότητα για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Στην τροπολογία για τις μετεγγραφές που αφορούν στα αδέρφια περιλαμβάνονται τα εξής:
Εάν συντρέχει απόλυτη οικονομική δυσχέρεια, τα αδέρφια μπορούν από κοινού να μετεγγραφούν σε αντίστοιχο τμήμα της περιφερειακής ενότητας στην οποία διαμένουν οι γονείς τους μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα, σε οποιαδήποτε άλλη περιφερειακή ενότητα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στην περιφερειακή ενότητα Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, μόνο σε περίπτωση απόλυτης οικονομικής δυσχέρειας μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφής και φοιτητής του οποίου ο αδελφός φοιτά και διαμένει στην περιφερειακή ενότητα στην οποία οι γονείς μένουν μόνιμα.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.