Ξεκινά ο Β’ κύκλος του αναπτυξιακού

ESPA
ESPA

Ξεκινά ο Β’ κύκλος του αναπτυξιακού (40% επιδότηση για τις Κυκλάδες). Στα τέλη Νοεμβρίου 2017 ξεκινά ο 2ο κύκλος των τεσσάρων καθεστώτων ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 4399/2016) και θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Στα πλαίσια του Νόμου, προβλέπονται ενισχύσεις οι οποίες στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι 40%. Πολύ σοβαρή αλλαγή στον Β΄ κύκλο είναι η δυνατότητα τεκμηρίωσης της χρηματοδότησης του κόστους του επενδυτικού σχεδίου μέσω επιστολής του Νόμιμου Εκπροσώπου του φορέα για την πρόθεση λήψης δανείου . Συνεπώς δεν υπάρχει υποχρέωση απόδειξης της ιδίας συμμετοχής του φορέα, (60% στις Κυκλάδες) ούτε της προέγκρισης δανείου από τράπεζα κατά την υποβολή της πρότασης.

Να θυμίσουμε πως επιδοτούνται σχεδόν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανόμενου του πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και φυσικά του τουρισμού για ίδρυση ή ανακαίνιση ξενοδοχειακής μονάδας (πάνω από 3*).

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.