Mykonian Pastoral

Mykonian Pastoral
Mykonian Pastoral

Μια ματιά σε μια εντελώς διαφορετική Μύκονο! Ο Π.Α.Κ.Ο. “Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ” προβάλει την ταινία της Ελιάνα Αμπραβανέλ “Mykonian Pastoral” στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου ΠΑΚΟ Γ Αξιώτης το Σάββατο 29/4 στις 8.30μμ.

Το «Mykonian Pastoral» είναι μια κιβωτός του Νώε, όπου οι τελευταίοι αυτόχθονες ενός από τα πιο κοσμοπολιτικά νησιά στον κόσμο, αναζητούν καταφύγιο μαζί με τα ζωντανά τους, από τον τουριστικό κατακλυσμό που απειλεί να τους αφανίσει. Συνεχιστές των παραδόσεων μιας άλλη εποχής, αυτοί και τα ζωντανά τους μας προσκαλούν σε ένα πιο απλό και πιο αργό κόσμο, όπου ακόμα και η πιο άχαρη δουλειά φαντάζει μεγαλειώδης και πολύτιμη.

Ένα cast από αυθεντικούς Μυκονιάτες θα μοιραστούν μαζί μας μια άγνωστη Μύκονο, που μοιάζει περισσότερο με αντικατοπτρισμό: ένα άχρονο, γαλήνιο μέρος, όπου ο χρόνος δεν είναι χρήμα και η ήρεμη καθημερινότητα είναι πιο πολύτιμη κι απ’ το χρυσάφι.

Μια ταινία φόρος τιμής στα έμψυχα του τόπου αυτού, στους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, αυτές τις μικρές στιγμές αλήθειας, που όσο ταπεινές, άλλο τόσο είναι και μεγαλόψυχες.
Είσοδος ελεύθερη

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Όταν έφτασα για πρώτη φορά με το πλοίο στη Μύκονο, έφηβη ακόμα και για πρώτη φορά χωρίς τη συνοδεία των γονιών μου, το σκηνικό μου φάνηκε πρωτόγνωρο. Υπήρχε μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας που, σε συνδυασμό με τη σχεδόν άγρια ομορφιά του τόπου, με τράβηξε σαν μαγνήτης. Υποσχέθηκα επί τόπου στον εαυτό μου ότι θα ξαναγυρίσω. 40 χρόνια μετά, συνεχίζω να ανακαλύπτω κάθε φορά κάτι καινούργιο.

Το «Mykonian Pastoral» είναι ένας φόρος τιμής στα έμψυχα του τόπου αυτού, στους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, αυτές τις μικρές στιγμές αλήθειας, που όσο ταπεινές, άλλο τόσο είναι και μεγαλόψυχες.

Ελιάνα Αμπραβανέλ

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.