Κλειστά τα σχολεία στην Μύκονο λόγω κακοκαιρίας

kimata
kimata

Λόγω των θυελλωδών ανέμων κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στη Μύκονο και την Τήνο με απόφαση των Δημάρχων τους, ενώ στην Άνδρο μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από διημέρου και δεν θα λειτουργήσουν και την Πέμπτη 27/9.

Σε πλήρη εξέλιξη ο “Ξενοφών”, σαρώνει την χώρα τις τελευταίες ώρες με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές και θυελλώσεις ανέμους στα πελάγη.

«Ξενοφών» βαφτίσθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA) η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου, η οποία έχει πλήξει την Ελλάδα από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Η κακοκαιρία είναι -ως συνήθως- «εισαγόμενη», καθώς η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα, ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε συνδυασμό με ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δημιουργήσει από την Τρίτη τις συνθήκες για μια σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, φθάνοντας τοπικά στα 8 ως 9 Μποφόρ.

Ταυτόχρονα, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία της ακτοπλοϊας.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

kalos kairos
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο καιρός το Πάσχα

Ο καιρός το Πάσχα. Δύο διαδοχικά «κύματα» κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μέχρι και την ...

Comments are closed.