Έξοδος της Μυκόνου από το “κόκκινο”

little venice mykonos
little venice mykonos

Έξοδος της Μυκόνου από το “κόκκινο”. Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, το βαθύ κόκκινο, βγαίνει η Μύκονος και περνάει στο Επίπεδο Α’ Επιτήρησης, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Μυκόνου των τελευταίων ημερών παρουσίασε αισθητή βελτίωση, όπου υπάρχουν πλέον τρία ενεργά μόλις κρούσματα όταν στις 03 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει στα 53.

Σαφώς ικανοποιημένος μετά τη θετική εξέλιξη εξόδου της Μυκόνου από τις περιοχές υψηλής υγειονομικής επικινδυνότητας μετά από έναν ολόκληρο μήνα, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση για την έξοδο της Μυκόνου από τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς της τοπικής μας κοινωνίας, παρά την κόπωση και την αβεβαιότητα λόγω της μεγάλης διάρκειας των περιοριστικών μέτρων.

Όπως όμως αποδείχθηκε από το πρόσφατο παρελθόν τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να ανατραπούν από τον εφησυχασμό και τη χαλαρότητα.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να τηρήσετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τη έναρξη της τουριστικής περιόδου, που όπως όλα δείχνουν και από την πορεία των εμβολιασμών θα είναι αρκετά καλύτερη από την περσινή.

Από την πλευρά μας ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό (rapid test, προληπτικούς ελέγχους στις εισόδους και εξόδους του νησιού, απολυμάνσεις, στήριξη της διαδικασίας για τον εμβολιασμό) για να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία στο νησί μας. Όλοι μαζί με σοβαρότητα και ενότητα θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα!».

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.