Μεγάλη συμμετοχή στα webinar του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

pimelitirio webinar
pimelitirio webinar

Μεγάλη συμμετοχή στα webinar του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 1000 ατόμων και από τα 24 νησιά των Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 το πρώτο ΔΩΡΕΑΝ webinar που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου.

Η αθρόα προσέλευση συμμετεχόντων φανερώνει αφενός την ανάγκη των κυκλαδικών επιχειρήσεων για έγκυρη και άμεση ενημέρωση σχετικά με το διαρκώς μεταβαλλόμενο τουριστικό περιβάλλον και τις μεταβλητές που το επηρεάζουν, προκειμένου να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το άνοιγμα του τουρισμού, και αφετέρου επιβεβαιώνει την στρατηγική απόφαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να συνεργαστεί με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που ασχολούνται με τον νευραλγικό τομέα του Τουρισμού προκειμένου να παράσχει στα μέλη του τη γνώση που προκύπτει από τις διεθνείς έρευνες και μελέτες για το μέλλον του Τουρισμού διεθνώς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος τόνισε πως η γνώση των νέων δεδομένων με τρόπο έγκυρο και επιστημονικό είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια εν όψει της φετινής τουριστικής σεζόν. «Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, όχι απαραίτητα ευχάριστοι» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι και την προηγούμενη χρονιά το Επιμελητήριο Κυκλάδων αντέδρασε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία με γρήγορα αντανακλαστικά και με μια σειρά 14 webinar φρόντισε να εφοδιάσει άμεσα τα μέλη του με όλες τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ήταν απαραίτητα για το άνοιγμα, αλλά και γενικότερα στις νέες συνθήκες και ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία.

Επίσης, αναφέρθηκε στις συνεχείς ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων να μεταφέρει άμεσα και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των νησιωτικών επιχειρήσεων προς τα κέντρα αποφάσεων της Κυβέρνησης. Κλείνοντας τόνισε τη σημασία των συνεργειών και αναφέρθηκε στη συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την παροχή υψηλής ποιότητας γνώσεων προς τα μέλη του.

Στο πρώτο μέρος του webinar, η Δρ. Γεωργία Ζούνη, στην ομιλία της με θέμα «Προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα της πανδημίας: Προκλήσεις κι Ευκαιρίες για τις νησιωτικές επιχειρήσεις», αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε και να αναμένουμε το 2021. Υποστήριξε πως οι τάσεις θα είναι πολλές και διαφορετικές, με κοινό στοιχείο όλων την αναζήτηση της ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμβάλουν με τις αξίες και τους στόχους τους στη λύση των προβλημάτων όπως είναι η υγειονομική κρίση, θέτοντας στο επίκεντρο των δράσεων τους τον άνθρωπο. Η ευελιξία, η εν συναίσθηση, η κατανόηση και η αλληλεγγύη θα αποτελέσουν τις λέξεις κλειδιά για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Στο δεύτερο μέρος, η ψυχολόγος Υβόννη Παπαστεφάνου στην ομιλία της με θέμα «Προτάσεις για μια δυναμική, ευέλικτη και δημιουργική αντιμετώπιση της κρίσης» ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από μια παρατεταμένη περίοδο lockdown, που έβγαλε στην επιφάνεια τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας και παρουσίασε τα βήματα και τις μεθόδους για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους προκειμένου να αποκτήσουμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Τέλος, ο υπεύθυνος του τμήματος Νέων Τεχνολογιών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης παρουσίασε τα αμέσως επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Έτσι σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινά την Τετάρτη 10 Μαρτίου ένας κύκλος δωρεάν webinar με θέμα «Ανάδειξη και αξιοποίηση του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων», ενώ η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου συνεχίζεται με τον πιστοποιημένο κύκλο σπουδών, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες την εποχή της πανδημίας, με θέμα «Σύγχρονη Επιχειρησιακή Λειτουργία στις νέες συνθήκες», διάρκειας 28 ωρών, ο οποίος ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.