Έφυγαν 44 εκατ. εργαζόμενοι από τον κλάδο του Τουρισμού παγκοσμίως

douleia se estiatorio
douleia se estiatorio

Περισσότεροι από 44 εκατομμύρια εργαζόμενοι από τον κλάδο του τουρισμού δεν επέστρεψαν μετά την πανδημία, ενώ το εργατικό δυναμικό που απαιτείται για να βοηθήσει τον τομέα να ανακάμψει πλήρως, είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία ολοκληρώνεται στις 8 Φεβρουαρίου, από το Project Teem, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 από τον Τζαμαϊκανό υπουργό Τουρισμού, Edmund Bartlett. Οι εργοδότες του ταξιδιωτικού τομέα ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην έρευνα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που στηρίζει την ανάκαμψη των θέσεων εργασίας στον τουρισμό.

Η έρευνα ζητά από τους ηγέτες των επιχειρήσεων και τους επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού τις απόψεις τους σχετικά με την πρόσληψη και τη διατήρηση των ικανών στελεχών. Οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από εκείνους που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ταξιδιωτικών γραφείων και της κρουαζιέρας.

Οι  υπεύθυνοι της έρευνας επισημαίνουν ότι η ανάγκη για άρτια καταρτισμένους εργαζόμενους στην παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με την IBM ThinkForce, ο τομέας θα χρειαστεί 8,4 εκατομμύρια νέες προσλήψεις μέχρι το 2025 -με μεγαλύτερη ζήτηση για εξειδικευμένες δεξιότητες όπως η ανάλυση δεδομένων, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η προηγμένη εξυπηρέτηση πελατών.

Ο κορυφαίος Τζαμαϊκανός πολιτικός δημιούργησε επίσης μια δια-τομεακή ομάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της απασχόλησης, με επικεφαλής το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ανθεκτικότητας Ταξιδιών και Τουρισμού (GTTRC) και το Παγκόσμιο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα Ταξίδια και τον Τουρισμό (GTTCMC).

Το GTTRC συστάθηκε από την Jacobs Media Group, και ο κ. Bartlett είναι συμπρόεδρος. Άλλα μέλη της δια-τομεακής ομάδας είναι η Συμμαχία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον (EEA), η Παγκόσμια Σύμπραξη Ταξιδιών και Τουρισμού (GTTP), η Συμμαχία για τη Βιώσιμη Φιλοξενία, το A World for Travel (AWFT) και επικεφαλής κορυφαίων εμπορικών σημάτων του κλάδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Bartlett είπε: “Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την ελκυστικότητά της για τους εργαζόμενους και πρέπει να υποβληθεί σε βαθιά και ενδελεχή ανάλυση”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουρισμός, πριν από την πανδημία, δεν ήταν ο καλύτερος εργοδότης και πολλοί θεωρούν τον τομέα ως χαμηλόμισθο, χαμηλής εξειδίκευσης και εποχιακό, προσφέροντας περιορισμένη επαγγελματική και κοινωνική ασφάλεια.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.