Η Δημοτική αρχή Μυκόνου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

dimarxos arxiepiskopos
dimarxos arxiepiskopos

Η Δημοτική αρχή Μυκόνου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής βρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου προσκεκλημένοι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου πήραν την ευχή του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, ενώ συζήτησαν για μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, τόσο σε επίπεδο Ομογένειας των ΗΠΑ όσο και σε Εθνικό επίπεδο τους γηγενείς Έλληνες και τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια οι δυο άνδρες είχαν συνάντηση με τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, ο οποίος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ελληνορθόδοξης ομογένειας στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς επίσης και η χριστιανική παράδοση της Μυκόνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αριθμεί περισσότερους από 500.000 Χριστιανούς Ορθοδόξους. Οι δεσμοί δε που διατηρούν οι πιστοί με την Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα της Αμερικής είναι αρκετά ισχυροί και στις μέρες μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο κρίνεται ως άκρως σημαντική η συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου με τον κ. Δημήτριο και τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων με την Ομογένεια των ΗΠΑ.

Οι κύριοι ανανέωσαν το ραντεβού τους, με την ευχή την επόμενη φορά η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μυκόνου.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.