Ο Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

christos veronis
christos veronis
Την πρόθεση του να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο της Μυκόνου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χρήστος Βερώνης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βερώνης παραιτήθηκε την πρωτοχρονιά του 2009 καθώς είχε συμπληρώσει 18 χρόνια θητείας στον Δήμο Μυκόνου κερδίζοντας πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο ίδιος ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι την εκλογή του,  εξηγεί πως αιτία για την επαναδραστηριοποίησή του αποτελεί η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του νησιού. «Πιστεύω ότι δεν έχω το δικαίωμα να σιωπώ με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο νησί μας. Η Μύκονος μοιάζει εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, οι Μυκονιάτες αρχίζουν να νοιώθουν ξένοι στον τόπο τους τα έργα υποδομής που φτιάξαμε στο παρελθόν απαξιώνονται και τα νέα έργα αναβάλλονται επ’ αόριστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βερώνης και προσθέτει «Η Μύκονος αρχίζει να παραπατάει και αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ, όπως και κανείς από εσάς. Μπαίνω λοιπόν μπροστά στην προσπάθεια να ξανά σηκώσουμε το νησί μας ψηλά».
Η ανακοίνωση
“Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες.
Ήρθε η ώρα ν’ απαντήσω στο κάλεσμα που μου απευθύνετε όλο και περισσότεροι τον τελευταίο καιρό. Ένα κάλεσμα δυνατό, ειλικρινές, συγκινητικό και ταυτόχρονα τιμητικό.
Να ξανακατέβω στο στίβο της μάχης. Να μπω μπροστά στην προσπάθεια να ξανακερδίσουμε το Νησί μας, να γίνουν και πάλι οι Μυκονιάτες πρωταγωνιστές σε ένα Νησί που αξίζει να είναι Πρώτο.
Σας απαντώ ¨ ΝΑΙ¨ με όλη τη δύναμη της  ψυχής μου. Σας απαντώ ¨ΝΑΙ¨ για να γράψουμε μαζί,  για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τις καινούργιες σελίδες της ιστορίας της Μυκόνου.
Σ’ αυτή μου την απόφαση με ώθησε η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε και η βαθιά αίσθηση καθήκοντος και χρέους που νιώθω απέναντί σας.
Με ώθησε η ανάγκη να ολοκληρωθεί ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα έργων υποδομής και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια και που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε. Εμείς οι Μυκονιάτες είμαστε άνθρωποι φιλοπρόοδοι, ανεκτικοί, φιλόξενοι, κοσμοπολίτες. Με αυτές μας τις αρετές και με πολύ δουλειά κάναμε τη Μύκονο αξιοζήλευτη σταθερή αξία στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.
Την ίδια στιγμή από γενιά σε γενιά κληροδοτείται ένα σύστημα αξιών, κανόνων και παραδόσεων που οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το διαφυλάσσουμε. Είναι ο πολιτισμός μας και αποτελεί στοιχείο της ίδιας της ύπαρξης μας. Η Μύκονος είναι μια ανοιχτή κοινωνία δεκτική σε σύγχρονες επιδράσεις και καινοτομίες.
Δεν είναι όμως και δεν πρέπει να  επιτρέψουμε να γίνει ¨ξέφραγο αμπέλι¨. Δυστυχώς αυτό το μήνυμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Πιστεύω ότι δεν έχω το δικαίωμα να σιωπώ με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Νησί μας.
Η Μύκονος μοιάζει εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, οι Μυκονιάτες αρχίζουν να νοιώθουν ξένοι στον τόπο τους, τα έργα υποδομής που φτιάξαμε στο παρελθόν απαξιώνονται και τα νέα έργα αναβάλλονται επ’ αόριστον. Η Μύκονος αρχίζει να παραπατάει και αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ, όπως και κανείς από Εσάς.
Μπαίνω λοιπόν μπροστά στην προσπάθεια να ξανά σηκώσουμε το Νησί μας ψηλά. Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Γνωρίζετε όμως ότι είμαι άνθρωπος της πράξης και του μετρήσιμου αποτελέσματος, ρεαλιστής και μαχητικός .
Ξέρω τον Δήμο από την καλή και την ανάποδη και είμαι οπαδός της ρήσης ¨τα παράπονα σας στον Δήμαρχο¨. Ποτέ δεν επικαλέστηκα στο παρελθόν ούτε και θα το κάνω στο μέλλον ότι η λύση κάποιου προβλήματος ¨δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου¨. Είναι αρχή μου ότι ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο για ότι συμβαίνει στον Τόπο μας και απάντηση σε κάθε τι που απασχολεί τους δημότες.
Η Μύκονος είναι οι άνθρωποί της, οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες. Για όλους οφείλει να μεριμνάει η Δημοτική αρχή και αυτό αποτελεί δέσμευσή μου. Ένας όμως άνθρωπος μόνος του ¨δεν φέρνει την άνοιξη¨.
Στην προσπάθεια που ξεκινώ με όραμα και σχέδιο, θα έχω δίπλα μου συνεργάτες ικανούς, έμπειρους και μαχητικούς, ανθρώπους που και σήμερα δίνουν μάχες από τις παρατάξεις τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, Νέους ενθουσιώδεις αλλά και μπαρουτοκαπνισμένους από το παρελθόν.
Η ομάδα αυτή με την δική σας υποστήριξη θα αποτελέσει την επόμενη Δημοτική Πλειοψηφία. Πιο ώριμος από ποτέ δηλώνω ¨παρών¨ στο κάλεσμα σας, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και ξεκινώ με αποφασιστικότητά τον αγώνα. Με όλους εσάς συμπαραστάτες και αυστηρούς κριτές είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.
Να ξαναπάρουμε την Μύκονο στα χέρια μας. Να την σηκώσουμε και να την κρατήσουμε ψηλά και Πρώτη. Γιατί η Μύκονος είναι η ψυχή μας”.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.