250 κιλά χταπόδια..

250 κιλά χταπόδια ψήθηκαν χθες το απόγευμα στο πανηγύρι του Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων "Ο Απόστολος Πέτρος" που πραγματοποιήθηκε στο γιαλό και στα πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας.
Πλήθος κόσμου πέρασε από το Αι.Νικολάκι όπου η υπαίθριες ψησταριές δεν προλάβαιναν να ψήνουν τα χταπόδια και τους θαλασσινούς μεζέδες και τα μελή του Σωματείου να μοιράζουνστο κόσμου που είχαν μαζευτεί στο γιαλό. Η τσαμπούνα τα τύμπανα και το τραγούδι από την παρέα του μπάρμπα Δημήτρη Κουκά να μην σταματούν και ο κόσμος γύρω τους δεν ήξερε τι να προλάβει… τις μοναδικές γεύσεις ή το μοναδικό θέαμα από την παραδοσιακή αυτή γιορτή του νησιού μας.
 

Την γιορτή κατέγραψε και ο φακός της δημοσιογράφου Aydan Onder από το KANALTURK T.V. της τουρκικής τηλεόρασης που αυτές τις μέρες είναι στο νησί μας στα πλαίσια τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής με θέμα το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά. Η εκπομπή, διάρκειας 45' θα προβληθεί την επόμενη Κυριακή.

Το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας συνεχίζεται ως εξής :

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006
19:00 Στολισμός βάρκας στο Γιαλό Μυκόνου από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006
18:30 Αγώνες windsurfing στο Παλαιό Λιμάνι.
20:00 Κατάπλους 12ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού αγώνα "ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2006" από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών – Καλλιθέας στο Νέο Λιμάνι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006
18:00 Επίδειξη σκαφών Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου στο Παλαιό Λιμάνι.
20:00 Ομιλίες, απονομές μεταλλίων – αναμνηστικών, Συναυλία, πυροτεχνήματα.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.