ʼλλη μια κορδέλα έκοψε ο Δ.Αβραμόπουλος στη Μύκονο

Παρουσία πλήθους κόσμου, σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης κος Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευμένος και από τον Υφυπουργό Υγείας κο Αθανάσιο Γιαννόπουλο, εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα επειγόντων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.
Την τελετή, ετέλεσε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου Πατέρας Πέτρος Μαραγκός, παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας ʼριας Μανούσου – Μπινοπούλου, Ιωάννη Χωμάτα, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κου Χαράλαμπου Κόκκινου, του Νομάρχη Κυκλάδων κου Δημήτρη Μπαϊλα, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Λιμενάρχη Μυκόνου, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου και πλήθους κόσμου. Ο Δήμαρχος Μυκόνου απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τον κο Υπουργό και τον κο Περιφερειάρχη για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του έργου προσθήκης και ανακαίνισης του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Κέντρου Υγείας Μυκόνου.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχός Μυκόνου ανέφερε τα παρακάτω :
– Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα που καλωσορίζουμε στη Μύκονο τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τον φίλο μας, τον φίλο του νησιού μας, το Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους εκλεκτούς προσκεκλημένους υπογραμμίζουν όλοι μαζί το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας για τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση των υπηρεσιών όπως απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία όπως απαιτούν όχι μόνο οι μεγάλες πόλεις αλλά και η ύπαιθρος και οι άλλες τουριστικές πόλεις της Ελλάδας.
Είναι γνωστές βέβαια στούς παρόντες και σε σας κύριε Υπουργέ οι προσπάθειες που καταβάλλονται όλα τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο νομού και σε επίπεδο νησιού προκειμένου να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τη σημερινή επέκταση, όπου τη μελέτη μετά από πρόταση του ΠΕΣΥ έκανε ο Δήμος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το ενέταξε, η Νομαρχία το δημοπράτησε και το επέβλεψε και έτσι φαίνεται πως όλοι μαζί συμπράττουμε και συνηγορούμε ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε σύγχρονης μορφής υπηρεσίες σήμερα, και βέβαια δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την τοπική κοινωνία τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού τους Συλλόγους γυναικών και ιδιώτες για τη μεγάλη τους συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια…

O Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας κος Πανταζόπουλος αναφέρθηκε στο έργο και επέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κο Υπουργό και κο Υφυπουργό.
Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχεται η μυκονιάτικη κοινωνία για να εγκαινιάσετε σήμερα την επέκταση και ανακαίνιση του Κέντρου υγείας Μυκόνου, ένα έργο που πραγματικά προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στούς πολίτες της Μυκόνου αλλά και στο πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Η διαρκής προσπάθεια τόσο του υπουργείου υγείας όσο και των φορέων της Περιφέρειας, του Νόμου του Δήμου και των κατοίκων της Μυκόνου δημιούργησαν αυτό το τόσο σοβαρό έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Αυτό το πετύχαμε χάρις στην άριστη ομάδα των γιατρών μας και όλων των εργαζομένων στο κέντρο υγείας νύχτα και μέρα προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Τελειώνοντας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους δωρητές του οικοπέδου στο οποίο χτίστηκε το Κέντρο, την οικογένεια Ασημομύτη, τον υπουργό υγείας κύριο Αβραμόπουλο τον υφυπουργό, τον περιφερειάρχη, το νομάρχη, τον Δήμαρχο και τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους και όλες τις διοικούσες επιτροπές και ιδιαίτερα την κοινωνία της Μυκόνου η οποία συνετέλεσε στην επιτυχία και άριστη λειτουργία του Κέντρου το οποίο καταξιώθηκε ως πρότυπο κέντρο υγείας των Κυκλάδων.
Γνωρίζοντας την αγάπη σας για το νησί μας αφού σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε παρακαλώ να δεχθείτε ένα αναμνηστικό δώρο και να σας ευχηθούμε να εγκαινιάζετε πάντα τέτοια κοινωφελή έργα.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης κος Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε :
– Σήμερα η πολιτεία παραδίδει στην τοπική κοινωνία ένα έργο που έχει να κάνει με τη βελτιώση την αναβάθμιση και την ενίσχυση των υποδομών υγείας στο νησί σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για όλους εμάς από το να είμαστε εδώ για κάτι το καλό για κάτι το δημιουργικό. Ελέχθησαν πολλά και σημαντικά πριν. Το συμπέρασμα είναι ένα : Όλα αυτά γίνονται όταν υπάρχει συνεργασία αγαθή συνεργασία και συνεννόηση όλων των επιπέδων εκπροσώπησης της πολιτείας και βεβαίως με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είμαι τακτικός επισκέπτης του νησιού, βρέθηκα εδώ και με την προγενέστερη ιδιότητα μου, τότε άκουσα πολλά παράπονα για προβλήματα που έχει το νησί, σήμερα δεν άκουσα κανένα για τον τουρισμό κι αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Αυτό όμως που γίνεται σήμερα εδώ είναι πολύ σημαντικό. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Μύκονος τις τελευταίες δεκαετίες είχε και συνεχίζει να έχει μια δυναμική αναπτυξιακή τροχιά. Αυξάνονται όμως και οι υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις της πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι πάνω απ όλα στούς κατοίκους που σε δύσκολους καιρούς έμειναν εδώ, κρατήθηκαν εδώ, δυνάμωσαν το νησί και σήμερα μπορούμε με υπερηφάνεια να βγαίνουμε έξω από τα σύνορα της χώρας και να λέμε: "Ναι σε αυτόν τον τόπο υπάρχει μια όαση ανάπτυξης και προόδου ανοιχτή και φιλόξενη στις εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που όμως κι αυτοί έχουν τις δικές τους ανάγκες".
Επιγραμματικά θα ήθελα να σας πω ότι πέραν του γεγονότος του σημερινού που μας φέρνει εδώ στη Μύκονο, σύντομα θα δείτε και άλλα πράγματα να γίνονται. Είναι ήδη σε εξέλιξη, έχουν εκπονηθεί ήδη ολοκληρωμένα προγράμματα για το σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες κυρίως σε περιόδους πέραν από τη θερινή. Και ο οργανισμός αλλάζει και σε προσωπικό ενισχύεται το κέντρο υγείας, διότι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά εδώ την μάχη στην ανάγκη που έχουν οι πολίτες για στήριξη σε θέματα υγείας χρειάζονται περισσότερο κόσμο.
Ξέρετε οτι τον τελευταίο καιρό ανελήφθησαν πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα συνολικά για ολόκληρη τη χώρα έτσι ώστε με αποτελεσματικότητα να αποδίδει τις υπηρεσίες του το Εθνικό σύστημα υγείας. Θα ήθελα σήμερα να σας πω ότι για νησιά σαν τη Μύκονο έχει σημασία να βρεθούν νέοι τρόποι ώστε να επεκταθεί η κίνηση καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα ήθελα λοιπόν να σας ανακοινώσω ότι με γρήγορους ρυθμούς προωθείται το νομοσχέδιο για τον ιατρικό και θεραπευτικό τουρισμό που θα φέρει χιλιάδες συμπολίτες μας από την Ευρώπη αλλά και από άλλες γωνιές του κόσμου.
Ήδη ελήφθη η απόφαση ώστε να δοθούν άδειες για επενδύσεις και στο νησί της Μυκόνου για την εγκατάστασης μονάδων αιμοκάθαρσης που είναι το πιο πρώτο ζητούμενο και από τους ξένους αλλά και απο τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού. Πολλοί συμπολίτες σας φεύγουν από το νησί, το έχουν εγκαταλείψει, γιατί δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες υποδομές εδώ. Σε λίγο καιρό αυτό θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση. Θα ήθελα να καλέσω τις τοπικές αρχές να συνεχίσουν μέσα σε αυτό το πνεύμα αγαστής συνεργασίας με την ελληνική πολιτεία, με το υπουργείο μας, με όλες τις συντεταγμένες αποκεντρωμένες μονάδες μας, έτσι ώστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς να δούμε αυτά τα αποτελέσματα κι εμείς να νιώθουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώνουμε, να εγκαινιάζουμε αλλά και να συνεργαζόμαστε για όλα αυτά τα προγράμματα που θα δώσουν ποιοτικό περιεχόμενο στην έννοια ανάπτυξη.
Εύχομαι σε όλους σας υγεία πάνω απ όλα, στούς συνεργάτες μας, τα στελέχη του Κέντρου υγείας, γιατρούς και προσωπικό να συνεχίσουν να προσφέρουν τις χρήσιμες υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία με ανθρωπιά,με ευαισθησία και με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η Μύκονος και τα υπόλοιπα νησιά, με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται και προχωρούν μπροστά. Θα είμαστε πάντα εδώ αρωγοί στην προσπάθεια και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ώστε να δούμε όλα αυτά που για πολλά χρόνια είναι προσδοκίες, να γίνονται πραγματικότητα.

Εμείς να ευχηθούμε να είναι αχρείαστο και πάντα νέα έργα στο νησί μας.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.