Παρουσίαση Προγράμματος “Leader”

Παρουσίαση του προγράμματος LEADER έγινε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο το βράδυ της Δευτέρας, 1 Σεπτεμβρίου 2008.
Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Χρήστος Βερώνης όπου και ανέφερε τον σημαντικό ρόλο του επενδυτικού αυτού προγράμματος αλλά και την πολύ σοβαρή και αξιόλογη δουλειά που παρουσιάζει η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων.
Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε η Μαρία Τσαγκαράκη από την Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων όπου και στην συνέχεια απάντησε και σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού που παραβρέθηκε στην αίθουσα.

Η LEADER+ είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει ως βασικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από μία συνεχή ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη αυτή επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες των κατοίκων, που αξιοποιούν τους φυσικούς, ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του τόπου τους, αναδεικνύουν τις ομορφιές του, ανακαλύπτουν νέες πηγές εισοδήματος και παράλληλα προστατεύουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Στα πλαίσια της LEADER+, οι άνθρωποι της υπαίθρου: συμμετέχουν ενεργά και αποφασίζουν οι ίδιοι για την αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή τους,
 προβαίνουν σε μικρές επενδύσεις που δημιουργούν, όμως, έναν ιδιαίτερα παραγωγικό ιστό και
 κάνουν οι ίδιοι πράξη όσα οραματίζονται για την περιοχή τους.
 Τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν βρίσκονται σε κάποιο απομονωμένο από τα προβλήματα της υπαίθρου γραφείο κεντρικής υπηρεσίας στην Αθήνα, αλλά εκεί στη δική τους περιοχή.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.