Ο Σπύρος Αποστόλου εντεταλμένος σύμβουλος Χωροταξικού Σχεδιασμού

apostolou koukas
apostolou koukas

Ο Σπύρος Αποστόλου εντεταλμένος σύμβουλος Χωροταξικού Σχεδιασμού. Ο Δήμος Μυκόνου ανακοινώνει τον ορισμό του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου και μηχανικού κ. Σπύρου Αποστόλου ως Εντεταλμένο Σύμβουλο Χωροταξικού Σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστόλου είχε κατέβει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς αναθέτει στον Σπ. Αποστόλου, χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, της διαδικασίας συνδρομής του Δήμου για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού σχεδίου (ΕΠΣ) του Δήμου Μυκόνου, το οποίο αποτελεί σύνθετο έργο που περιλαμβάνει αφενός, διαδικασίες κατάρτισης και έγκρισης των απαραίτητων μελετών και αφετέρου, συμμετοχικές διαδικασίες γνωμοδοτήσεων και κοινωνικές διαβουλεύσεις επί του περιεχομένου του ΕΠΣ που εξασφαλίζουν το δημοκρατικό χωρικό προγραμματισμό και τον οριζόντιο συντονισμό της διοίκησης σε συνάρτηση με τους ειδικότερους στόχους του συγκεκριμένου ΕΠΣ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος θα συνεργάζεται με το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τους μελετητές του ΕΠΣ, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρμόδιους κατά περίπτωση και κατά αρμοδιότητα Αντιδημάρχους, με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, τις Επιτροπές του Δήμου και τις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου, το Γενικό Γραμματέα του και τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων του Δήμου, για τις ως άνω αναφερόμενες αρμοδιότητες.

Ο Σπύρος Αποστόλου είναι Πολιτικός Μηχανικός και υποψήφιος διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:

«Η έναρξη της διαδικασίας για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνιστά μία ιστορική ευκαιρία, που θα διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής και την εικόνα του νησιού τις επόμενες δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική αρχή έχει κεντρικό ρόλο τόσο στην αποστολή στοιχείων, όσο και στην υποβολή προτάσεων σχετικά με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των παρεμβάσεων.

Για να ανταποκριθούμε με τον πλέον αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να έχουμε την απαραίτητη επιστημονική και τεχνική υποστήριξη. Σήμερα κάνουμε και ένα ακόμα βήμα ορίζοντας τον Δημοτικό Σύμβουλο και μηχανικό Σπύρο Αποστόλου ως Εντεταλμένο Σύμβουλο για το χωροταξικό σχεδιασμό.

Είμαι βέβαιος ότι ο Σπύρος με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.»

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.