Μουσική της Μικράς Ασίας και της Πόλης στο Θέατρο Λάκκας

Στο θεατράκι της Λάκκας το επταμελές συγκρότημα του Μανώλη Καρπάθιου ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια της Μικράς Ασίας. Η υπέροχη καθαρή και δροσερή φωνή της Μαρίνας Μανωλάκου, (γνωστή από το σήριαλ "Αρχιπέλαγος") μας οδήγησε πίσω στα σοκάκια της Μικράς Ασίας θυμίζοντας μας στιγμές μοναδικές.
"Μέσα στη φωτιά", "Ταξίδι", "Τζιβαέρι", "Ξεριζωμός", "Πρόσωπο φωτεινό", "Σιγά και ταπεινά", "Την ώρα αυτή", "Όνειρο μου" συνθέσεις στηριγμένες στο κανονάκι, το κλασικό όργανο της Ανατολής, έντονα τροπικές, με έξυπνες ενορχηστρώσεις και παιγμένες από ένα επιτελείο σπουδαίων μουσικών.

Λίγα λόγια για τον Μανώλη Καρπάθιο

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Μανώλης Καρπάθιος, με καταγωγή από την Κάλυμνο της Δωδεκανήσου. Αρχικά παρακολούθησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας δίπλα στον Γεράσιμο Μηλιαρέση και στη συνέχεια σπούδασε Βυζαντινή και παραδοσιακή Ελληνική μουσική στη σχολή του Σίμωνα Καρά με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μάρκου.
Σπούδασε το κανονάκι στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στον Χαλίλ Καραντουμάν. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες και τραγουδιστές του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού σε συναυλίες, καθώς και στη δισκογραφία και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει επιμεληθεί σειρές δισκογραφικών εκδόσεων με Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Διδάσκει κανονάκι στο μουσείο Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων της Αθήνας.
Το mini CD "Ταξιδεύοντας με το Κανονάκι" είναι η πρώτη του προσωπική μουσική εργασία που ηχογραφήθηκε με την συμμετοχή εκλεκτών μουσικών και την φωνή της Δώρας Πετρίδη σε δύο τραγούδια.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.