Με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Το Αγιο Φως έφτασε στην Μύκονο με την απογευματινή πτήση της Ολυμπιακής στις 20:30.
Στο αεροδρόμιο παρεβρέθηκε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου παπά Πέτρος Μαραγκός ο οποίος λίγο πριν το παραλάβει ευχήθηκε στους Μυκονιάτες και σε όλο τον κόσμο τα εξής :
"Εύχομαι σε όλους τους αγαπητούς φίλους Μυκονιάτες
το ανέσπερο φώς το οποίο ανέτειλε από τον Τάφο του Χριστού μας
να τους φέρει υγεία να τους δώσει δύναμη
να χαίρονται τις καλές τους οικογένειες
και καλά κουράγια για το καλοκαίρι το οποίο έρχεται."

Αρκετός κόσμος ήρθε γνωρίζοντας την άφιξη του ʼγιου Φώς ήρθε στοαεροδρόμιο και αμέσως μετά την μικρή δέηση έλαβαν το ʼγιο Φως.
Σε λίγο θα ακουστεί το "Δεύτε Λάβετε Φως" και χιλιάδες κεριά θα φωτίσουν το νησί και το "Χριστός Ανέστη" μάταια θα προσπαθεί να ακουστεί εν μέσω χιλιάδων κροτίδων και βεγγαλικών που θα κάνουν τη νύχτα μέρα.

Το ʼγιο Φως
Όσοι ταξιδέψουν Πάσχα στα Ιεροσόλυμα θα δουν με τα μάτια τους ένα συνεχιζόμενο θαύμα : Την Τελετή του Αγίου Φωτός. Αν και έχουν περάσει ολόκληροι αιώνες το θαύμα αυτό συνεχίζεται. Κάθε χρόνο το ʼγιο Φως ανάβει μόνο του στον Πανάγιο Τάφο με Θεϊκή Δύναμη.
Η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Λογική, δεν μπορούν να δώσουν καμιάν εξήγηση στο φαινόμενο αυτό, δεδομένου ότι το θαύμα είναι υπέρ την φύσιν και δεν επιδέχεται έρευνα. Εκεί παρευρίσκοντο χιλιάδες προσκυνητές από όλον τον κόσμο, για να δουν το μεγάλο αυτό γεγονός. Τη στιγμή που το ʼγιο Φως εμφανίζεται τρέχει σαν αστραπή, ή σαν περιστέρι ή φτερουγίζει στα σβηστά κανδήλια και τα ανάβει. Ή ανάβει τα κεριά Χριστιανών ξαφνικά, ενώ αυτοί βρίσκονται πολύ μακριά. Μόλις πρωτοεμφανίζεται έχει χρωματισμό γαλάζιο, διαφορετικό από το σύνηθες φως.
Τα τρία πρώτα λεπτά το ʼγιο Φως δεν καίει. Μπορείς να το ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου, στα μαλλιά σου, μπορείς να το πιάσεις με τα χέρια σου χωρίς να πάθεις τίποτε. Βλέπεις Παπάδες να το βάζουν στα γένια τους και να μην πιάνουν φωτιά! Πρώτα όμως από όλα αυτά ο Ορθόδοξος Πατριάρχης, αφού λεπτομερώς ψαχθεί από Εβραίους Αστυνομικούς, εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο και εκεί προσεύχεται για να κατέλθει το ʼγιο Φως. Και αφού εμφανισθεί όπως το περιγράψαμε, ανάβει ο Πατριάρχης ένα μάτσο από 33 κεριά και το δίδει στους πιστούς.
Να σημειωθεί όμως, πως το ʼγιο Φως ανάβει μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη!
Όσες φορές επεχείρησαν εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών να το λάβουν, το ʼγιο Φως δεν άναβε!
Όταν κατά το έτος 1517 μ.Χ. οι ʼραβες κατέκτησαν τα Ιεροσόλυμα, οι Αρμένιοι θεώρησαν το γεγονός τούτο μεγάλη ευκαιρία. Ηθέλησαν δια ληστρικού τρόπου να αρπάξουν από τους Ορθοδόξους το προνόμιο του Αγίου Φωτός. Πλησίασαν λοιπόν, τον Αγαρηνό Διοικητή της Αγίας Πόλεως και του προσέφεραν άφθονο χρυσό. Η αίτησή των προς τον Αγαρηνό Διοικητή ήταν να απαγορεύσει την είσοδο στους Ορθοδόξους το Μέγα Σάββατο, για να πάρουν εκείνοι το προνόμιο του Αγίου Φωτός. Λύπη και στενοχώρια αφάνταστη για τους Ορθοδόξους πιστούς. Το Μέγα Σάββατο ανέτειλε και ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως εκλείσθη για τους Ορθοδόξους. Ο Πατριάρχης και ο Ιερός Κλήρος παρέμειναν έξωθεν του Ιερού Ναού. Ο Πατριάρχης γονάτισε στη βάση της κεντρικής κολώνας στην είσοδο του Ναού της Αναστάσεως. Προσευχήθηκε και από εκεί ξεπήδησε το ʼγιο Φως, ανοίγοντας μια μεγάλη σχισμή η οποία φαίνεται ως σήμερα.
Το όλο γεγονός που αφορά το ʼγιο Φως, έχει προβληματίσει πολλούς και τους οδήγησε τελικά εις την Πίστιν προς τον Χριστόν και την Αλήθεια.
πηγή : www.geocities.com/kostasrokas/text-1.html

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.