Μια βραδιά για τον Χρήστο Βερώνη.


Με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον πρώην Δήμαρχο Μυκόνου κ.Χρήστο Βερώνη έκλεισε η πρώτη μέρα του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΤΕΔΚ Κυκλάδων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρου Μυκόνου.
Αμέσως μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, όπου έκλεισε και η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από πλήθος κόσμου και εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών της Μυκόνου.
Την έναρξη της τελετής ξεκίνησε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΚ και Δήμαρχος Ερμούπολης κος Δεκαβάλλας Ιωάννης ο οποίος και ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚΚ να απονείμει στον Δήμαρχο Μυκόνου αναμνηστική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα τελευταία 20 χρόνια.

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό προς τον πρώην Δήμαρχο Μυκόνου κ. Βερώνη Χρήστο οι, Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, οι Βουλευτές του Νομού κος Ιωάννης Βρούτσης, η κα ʼρια Μανούσου Μπινοπούλου και ο κος Παναγιώτης Ρήγας, ο Νομάρχης Κυκλάδων κος Δημήτριος Μπάιλας και ο επικεφαλής της παράταξης "Μύκονος, Η Επόμενη Μέρα" κος Ανδρέας Φιορεντίνος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας ανέφερε : Αποτελεί ασφαλώς εξέχουσα τιμή για όλη τη Μύκονο και προξενεί μεγάλη χαρά σε όλους μας, το γεγονός ότι τιμάται σήμερα, μετά από ομόφωνη απόφαση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ένας άξιος Μυκονιάτης, ένας ικανός Δήμαρχος, για την σημαντική και πολύχρονη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις Κυκλάδες, καί στον τόπο του.
Ξεχωριστά λαμπρύνεται όμως αυτή η απόφαση, με την παρουσία σε αυτήν την αίθουσα πολλών άξιων εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και παραγόντων της Μυκόνου, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ.
Με το Χρήστο τον Βερώνη ξεκινήσαμε μαζί, όπως κι ο Αλέκος Βαμβακούρης και άλλοι Σύμβουλοι από το 1990, όταν ιδρύσαμε μαζί τον Συνδυασμό μας 'ΠΡΩΤΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ', και κάτω από το ίδιο σύνθημα και την ίδια σημαία συνεχίζουμε κι εμείς σήμερα, απάνω στα ανεξίτηλα από το χρόνο αχνάρια που μας άφησε εκείνος.
Από την ίδρυση του συνδυασμού 'ΠΡΩΤΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ' μέχρι σήμερα, πέρασαν κοντά δύο δεκαετίες, και συνεπώς έχουμε διανύσει μαζί, ως συνεργάτες του, μια μακρά και δημιουργική πορεία στη δημοτική αρχή, που συνεχίζεται από εμάς σήμερα και η οποία επισφραγίστηκε αναμφίβολα από την πληθωρική και αεικίνητη παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βερώνη.
Θα πρέπει εδώ να πώ ότι, σε μια περιοχή με ιδιάζοντα προβλήματα και μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις και απαιτήσεις, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε να προχωρήσει έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο για την ισόρροπη ανάπτυξη, προσαρμοζόμενη με τα νέα δεδομένα της Ευρωπαϊκής μας ολοκλήρωσης και του διοικητικού εκσυγχρονισμού,
ο τιμώμενος δεν ήταν απλά επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, αλλά και ένας οραματιστής, στρατευμένος στον αγώνα για να γίνει η ζωή όλων μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη,
ένας άνθρωπος που θεωρεί τον αγώνα τρόπο ζωής,
πραγματικός παιδαγωγός, σε ότι αφορά την αντίληψη για τη διοίκηση, την άσκηση της τοπικής πολιτικής, την ερμηνεία του θεσμικού πλαισίου για την Αυτοδιοίκηση, ένας άνθρωπος που δούλεψε πολύ για τον τόπο του.
Ένας φρουρός της τοπικής κοινωνίας, για την διαφύλαξη και την ενδυνάμωση των θεσμών, την αντιμετώπιση των λειτουργικών ζητημάτων της Αυτοδιοίκησης, την ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής του Δήμου, την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων,
την στήριξη των τοπικών οργανισμών και φορέων, την αναβάθμιση του πολιτιστικού δυναμικού και την ανάδειξη της παράδοσης.
Υπήρξε, πάνω από όλα, μια ιδιαίτερων αξιώσεων ηγετική μορφή, και μπροστάρης στο γενικό νοικοκύρεμα και την πρόοδο του τόπου, πρωτεργάτης ακόμα σε όλους τους αγώνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού την υπηρέτησε και μέσα από την ΤΕΔΚ όπως και μέσα από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων.
Ακολουθώντας πεισματικά ένα ξεκάθαρο για τον ίδιο όραμα, δεν άφησε, επί 18 συνεχή χρόνια ενεργούς δημαρχίας, ούτε στιγμή ανεκμετάλλευτη, ατενίζοντας προς τον σταθερό του στόχο, που ήταν η εξυπηρέτηση κάθε φορά των συμφερόντων του Δήμου και του Τόπου μας.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πώ ότι, η χαρακτηριστική αυτή επιμονή για την ασταμάτητη απασχόλησή του με τα κοινά και τις υποθέσεις του Δήμου, σίγουρα όχι χωρίς τεράστιο προσωπικό κόστος, θα άφηνε πάντα σε εμάς να βγεί το συμπέρασμα ότι το εκάστοτε αποτέλεσμα θα ήταν άρτιο και ολοκληρωμένο. Αναλάμβανε συνεχώς πρωτοβουλίες αλλά και τις ευθύνες των αποφάσεών του.

Αγαπητέ φίλε Χρήστο Βερώνη,
Ευσυνειδησία και εργατικότητα θα είναι χωρίς άλλο το κύριο γνώρισμα του έργου που επετέλεσες, σπουδαίο μαζί δίδαγμα και βαρειά κληρονομιά για όλους τους επόμενους.
Αγωνιούσες και ενδιαφερόσουν πραγματικά για την εκτέλεση κάθε έργου που αναλάμβανες. Έργων που θα φέρουν για πάντα την προσωπική σου σφραγίδα.
Αγαπητέ Δήμαρχε Χρήστο Βερώνη, μετά τα παραπάνω, αναμφιβόλως υπήρξες καθοριστικός συντελεστής στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Μυκόνου, αλλά και στην διασφάλιση ενός ιδιαίτερα καλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών στον Τουρισμό, την κινητήρια δύναμη της τοπικής οικονομίας, αλλά και στην Παιδεία, στο Περιβάλλον, στον Πολιτισμό.
Δεν υπήρξες ποτέ θεατής των εξελίξεων και είχες πάντα στέρεη γνώμη για ό,τι μικρό ή μεγάλο μας απασχόλησε. Επιζητούσες σε αυτό πάντα την εφικτή καλύτερη λύση, και τούτο -πρέπει να γνωρίζεις- ότι αποτελεί μεγάλο σχολείο για όλους εμάς.
Τίμησες το ρόλο σου και εκπροσώπησες επάξια τη Μύκονο σε κάθε επίπεδο που απαιτήθηκε, στο νησί, στο Νομό και την Περιφέρεια, ακόμα και στο εξωτερικό, οπου το όνομα της Μυκόνου κρατήθηκε στις συνειδήσεις ψηλά, ως ένας ζηλευτός κι ευλογημένος τόπος.
Με τις σκέψεις λοιπόν αυτές, θα σε παρακαλέσω να δεχθείς συμβολικά και από εμένα, μαζί με τις ευχές όλων από το Δήμο Μυκόνου, αυτό το συμβολικό δώρο, μια εικόνα της Παναγίας 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ', για να επισφραγίσει τις ευχές μας για υγεία και μακροημέρευση, καθώς και τις ευχαριστίες μας για όσα μας προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια.Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας έδωσε αναμνηστική εικόνα της Παναγίας 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' στον κ. Βερώνη Χρήστο και τον συνέχαιρε για την πολύτιμο έργου του στο νησί της Μυκόνου.

Αναμνηστικό δώρο έδωσε και ο κος Ανδρέας Φιορεντίνος ο οποίος κατά την ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω : Κάθε φορά που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μια εκδήλωση στο νησί μας είναι μια σημαντική μέρα. Πολλοί θα λέγανε ότι και τα λίγα πράματα στους καιρούς μας θα μπορούσαν να συνθέσουν ιστορία, όμως κάθε άνθρωπος που έχει μια θέση και μια πορεία 18 ετών σίγουρα μπορεί να γράψει την δική του ιστορία !!
Την ιστορία του Χρήστου Βερώνη εγώ την ξέρω καλά, διότι υπήρξα δημότης στο Δήμος μας, Δημοτικός του Σύμβουλος και αντίπαλος. Πιστεύω ότι στα χρόνια που θα ακολουθήσουν έχω να διδαχθώ πολλά από τον τρόπο που χειρίστηκε όλα σχεδόν τα προβλήματα του νησιού μας, αλλά και να προχωρήσω και εγώ με τον δικό μου παράδειγμα, για να προωθήσω το μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει στο νησί μας.
Δεν ξέρω εάν μπορεί ένας πρώην συνεργάτης και πολιτικός αντίπαλος να είναι και φίλος. Στην πολιτική έχουμε μάθει να λέμε μεγάλα λόγια. Αυτό που ξέρω σήμερα είναι ότι με τον Χρήστο Βερώνη δεν είμαστε αντίπαλοι και δεν θα πω την κοινοτυπία ότι μας ενώνουν τα προβλήματα και οι κοινοί αγώνες για το νησί. Τώρα που εκείνος δεν έχει πια την ιδιότητα του Δημάρχου, και μπορεί να μιλάει και να δρα πιο ελεύθερα, αντιλαμβάνομαι από τις λίγες κουβέντες που έχουμε πει, ότι έχουμε και κοινά σημεία. Είναι αλήθεια ότι στη Μύκονο των προσδοκιών μας διαμορφώθηκαν συνθήκες που μας απομάκρυναν, όμως Χρήστο όπως ξέρεις από δύο αντιθέσεις δημιουργείται πάντα μια σύνθεση. Οι διαφορές μας είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό περιβάλλον μέσα από το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω αγαπητοί φίλοι, ότι προσδοκία μας ήταν η αξιοποίηση όλων, διότι η Μύκονος μας χρειάζεται όλους. Σίγουρα μας ενώνουν οι 10.000 κάτοικοι της Χώρας και της ʼνω Μεράς. Σίγουρα μας ενώνουν οι πολίτες που προσδοκούν μια καλύτερη μέρα, ένα καλύτερο νησί την Επόμενη Μέρα.
Επειδή κάθε πόλη όσο επιτυχημένη και να είναι πρέπει να αντλεί και από πετυχημένα παραδείγματα, θέλω Χρήστο να έρθεις εδώ κοντά μου, να σου κάνουμε ένα μικρό δώρο που διαλέξαμε ο Νίκος και εγώ, (μιας και είμαστε στην Αθήνα για το Lower των Αγγλικών του,) από έναν ξένον άνθρωπο όπου αγάπησε ποιο πολύ από πολλούς Έλληνες, την Αθήνα!.. ένα βιβλίο λεύκωμα, από την ζωή και το έργο ενός άλλου μηχανικού, του Τσίλλερ, όπου και αυτός άφησε το αποτύπωμα του στην πόλη του.
Δεν θέλω να πω περισσότερα για ένα πράμα όμως μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι εάν βρισκόταν κοντά μας ο Νίκος ο Φιορεντίνος, σίγουρα θα παραβρίσκετο στην σημερινή εκδήλωση προς τιμή σου.
Σου εύχομαι από καρδιάς την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας σου.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.
Την τελετή έκλεισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΚ κος Δεκαβάλλας Ιωάννης ο οποίος αμέσως μετά την ομιλία του κάλεσε στη σκηνή όλα τα μέλη της ΤΕΔΚΚ και τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο κ. Βερώνη Χρήστο όπου και του απονέμει αναμνηστική πλακέτα για τα είκοσι χρόνια προσφοράς του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρώην Δήμαρχος κος Βερώνης Χρήστος ο οποίος και ανέφερε τα παρακάτω : Αιδεσιμότατοι, κύριοι Βουλευτές, κύριε Γενικέ Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κύριε Νομάρχη, κυρία Αντινομαρχης, κύριε Πρόεδρε της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού – φίλε Γιάννη Δεκαβάλλα, κύριοι Δήμαρχοι του Νομού, κύριε Δήμαρχε της Μυκόνου, πρώην Δήμαρχε, Κοινοτάρχες, κυρία Πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου ʼνω Μεράς, κύριοι Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, Κύριοι Διοικητές, Κύριοι Διευθυντές, εκπρόσωποι των αρχών των υπηρεσιών των φορέων, των ΜΜΕ, αγαπητοί συμπατριώτες Κυκλαδίτες και Μυκονιάτες,
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι τα όσα προσέφερε στον τόπο του κ αφορούν σ' αυτά που η συνείδηση του επιτάσσει , να του αποδίδονται απόψε δυσανάλογα μεγάλες τιμές.
Η μεγαλύτερη όμως τιμή είναι το ότι βρίσκομαι μεταξύ φίλων, ανθρώπων και συνεργατών, που επί χρόνια αγωνιστήκαμε έτσι ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο στα νησιά μας και τη Μύκονο.
Είναι ανθρώπινο σε τέτοιες στιγμές να έρχονται στο μυαλό μας εικόνες, που πολλές φορές εσείς οι παλαιότεροι θα θυμάστε, πώς ξεκινήσαμε μαζί το 1991 τόσο στη Μύκονο όσο και στα Νησιά μας, όπου σε επίπεδο ΤΕΔΚ προσπαθούσαμε τότε να αγοράσουμε τα 60 φαξ για άμεση επικοινωνία και ενημέρωση με τις μικρές Κοινότητες, αφού ορισμένες δεν είχαν καν γραμματέα ή τηλέφωνο.
Σήμερα ο Νομός μας, με τους αγώνες των Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Νομαρχών, Δημάρχων, Κοινοταρχών, Συμβούλων, Υπαλλήλων των υπηρεσιών, των Φορέων και των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης, (παρά τα προβλήματα του), συγκαταλέγεται σε έναν απ' τους πιο αξιόλογους Νομούς της Ευρώπης.

Το περιβάλλον των νησιών μας, η συμπληρωματικότητα τους, η παιδεία που αναβλύζει, ο πολιτισμός τους, οι άνθρωποι τους, δίδουν ξεχωριστές, μοναδικές εικόνες στον επισκέπτη .
Η Μύκονος-Δήλος-Ρήνεια, νησιά επίσης χαρισματικά δημιουργούν κ αυτά ένα σύνολο, με μια ξεχωριστή ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος , τουρισμού και πολιτισμού.

Το πολιτικό μας όραμα ήταν η διαρκής υπέρβαση των ορίων. Παράλληλα είχαμε την ευαισθησία να προχωρούμε με μέτρο, με γνώση της συνθετότητας των προβλημάτων, ώστε να μην τραυματίσουμε τον κοινωνικό ιστό.
Επιλέξαμε να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι, παρά ευχάριστοι, αντίθετοι με ένα πολιτικό στιλ που απαιτεί μεγάλα λόγια, υποσχέσεις και συμβάλλει σε πρόσκαιρες εντυπώσεις. Γι' αυτό η κοινή δράση όλων, η συστράτευση, η υποβάθμιση των αντιθέσεων και η ανάδειξη της κοινής γραμμής ήταν η αρχή μας.
Ο γνώμονας της πορείας μας ήταν ένας και μοναδικός : Οι απώτερες προοπτικές της ίδιας της κοινωνίας μας. Για αυτό και επιχειρήσαμε να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση. Για αυτό προσπαθήσαμε να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο οι διαμορφωμένες προσδοκίες εκείνων που θίγονται από τις αλλαγές. Γι' αυτό και ορισμένες φορές ακολουθήσαμε τους ρυθμούς ωρίμανσης της κοινωνίας. Γι' αυτό τελικά με αίσθηση ευθύνης, προχωρήσαμε στις αναγκαίες τομές.
Πυξίδα της πολιτικής μας ήταν ο διαρκής εκσυγχρονισμός της Μυκόνου και της κοινωνίας μας, δηλαδή μιας σταθερής οικονομίας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με κοινωνική Δικαιοσύνη, με συνεχή αναβάθμιση της Μυκόνου στο διεθνή περίγυρό της. Για μια κοινωνία με περισσότερη ασφάλεια, με περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον πολίτη και εν τέλει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με ταυτόχρονη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Εμείς το Δήμο ξεκινώντας πριν 18 χρόνια είχαμε την τύχη να βρούμε από τους προηγούμενους Δημάρχους και Κοινοτάρχες έτοιμες μελέτες και έργα ,να εκμεταλλευτούμε τα προγράμματα και να στηριχθούμε απ' όλους τους Πολιτειακούς παράγοντες του Κράτους , των Κυβερνήσεων, της Περιφέρειας και του Νομού.
Φίλοι της Μυκόνου, αυτά που φαίνονται σήμερα ,δεν έγιναν από μόνο από εμάς, δεν έγιναν μόνο από μένα. Στηρίχθηκαν από εσάς τους κατοίκους της Μυκόνου, καθώς επίσης από όλους τους παράγοντες του Νομού, που πολλοί είναι σήμερα μαζί μας. Κάθε έργο υποδομής, κάθε δράση, είχε πάντοτε τη συνηγορία της ΤΕΔΚ και των φίλων μας Δημάρχων, της Νομαρχίας, των Βουλευτών και την τελική έγκριση της Περιφέρειας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια με το φίλο Γενικό Γραμματέα επιτελείται ένα σημαντικό έργο.
Στη Μύκονο όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται μεγάλες προσωπικότητες απ όλο τον κόσμο, ενώ ανάμεσά μας διαμένουν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής, του πνεύματος ,της Δημόσιας και της οικονομικής ζωής.
Είναι λοιπόν προσωπική επιλογή για έναν άνθρωπο που επί πολλά χρόνια ήταν Δήμαρχος και είχε τη στήριξη όλων, να επιθυμεί να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, όχι σε συνθήκες έντασης και εκλογών που η παρουσία του και μόνο θα δημιουργούσε προβλήματα, αλλά σε συνθήκες ηρεμίας, δημιουργίας και ανάπτυξης του Τόπου και των Νησιών μας.
Οι πρόσκαιρες αντιθέσεις κ αντιπαλότητες συμβαίνουν πάντοτε και δεν μπορούν να προσμετρήσουν στην απόφαση κάποιου – που στη διαδρομή του συνολικά – τον έχουν στηρίξει όλοι.
Αυτό και έπραξα. Η αγάπη εξάλλου, η αναγνώριση και η αποδοχή που εισέπραξα από τον Τόπο- την κοινωνία και τους ανθρώπους της Μυκόνου -αλλά και των Κυκλάδων γενικότερα, θα είναι για μένα τιμή κ επιβράβευση, που θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή.
ʼλλωστε τα χρόνια αυτά οι άνθρωποι της Πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης στα νησιά μας διδαχθήκαμε ότι, οι αντιπολιτεύσεις είναι περιστασιακές, ενώ οι αγωνίες μας για το μέλλον, είναι μόνιμες , κοινές και καθημερινές.
Η άποψη όλων μας για την πολιτική πηγάζει από ένα όραμα κοινωνίας. Η εξουσία χωρίς κοινωνικό όραμα είναι αντιδραστική. Όραμα κοινωνίας που βασίζεται στην αξία κ το σεβασμό του ανθρώπου, που απαιτεί κοινούς κανόνες δράσης τους οποίους προσπαθήσαμε επίμονα να ακολουθήσουμε, πολεμώντας την υποκρισία , τη δημαγωγία κ τη μετατροπή της πολιτικής σε αρένα όπου όλα επιτρέπονται.

Σας ευχαριστώ λοιπόν που είστε σήμερα εδώ, που χάριν σε όλους εσάς οι στόχοι μας έγιναν πράξεις και που φυσικά θα επιθυμούσα στο βαθμό που μου αναλογεί ,να έχω προσφέρει περισσότερα.
Είναι όμως ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι, σε επίπεδο Μυκόνου και Νομού συνεχίζουν το μεγάλο αγώνα άνθρωποι έμπειροι, ικανοί, με θέληση, καθώς κ νέοι με όρεξη, που στηρίζονται από άξια στελέχη των υπηρεσιών, των φορέων, των συλλόγων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και των ανθρώπων των Κυκλάδων, που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν στην κατεύθυνση των σύγχρονων υποδομών, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, της διαχρονικής ανάπτυξης, της παιδείας και του πολιτισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί από το Νομού μας προχώρησαν σε υψηλές βαθμίδες της πολιτικής, ενώ απ΄ ότι πληροφορούμαι κ άλλοι που είναι σήμερα μαζί μας, θα έχουμε τη χαρά να τους δούμε σε ανάλογες θέσεις.

Κυρίες και κύριοι φίλες και φίλοι.
Στο όνομα της σημασίας και του ρόλου του θεσμού της Tοπικής Αυτοδιοίκησης που πιστεύουμε ότι με συνέπεια υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ,

στο όνομα της Μυκόνου ενός Τόπου που με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό υπηρέτησα και αγαπώ,

στο όνομα όλων εσάς που σε μια κοινή πορεία αγωνιστήκαμε για την ανάπτυξη και την ευημερία της Μυκόνου και του Νομού μας γενικότερα, παραλαμβάνω τις αναμνηστικές πλακέτες και ευχαριστώ τον καθένα ξεχωριστά για την τιμή που μου κάνετε .

Μια βραδιά μόνο για τον Χρήστο Βερώνη.

Ευχαριστούμε για το πολύτιμο έργο σου.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.