Ο δήμος Μυκόνου στο παγκόσμιο συνέδριο “Smarts Islands”

smart islands mykonos
smart islands mykonos
Ο δήμος Μυκόνου στο παγκόσμιο συνέδριο “Smarts Islands”. Πρόκειται για το κορυφαίο συνέδριο παγκοσμίως για τα «έξυπνα» νησιά – Τη Δημοτική Αρχή Μυκόνου εκπροσώπησαν ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.
Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης του Smart Island World Congress είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων νησιωτικών επικρατειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο οικονομικός ανταγωνισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο τουρισμός.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Fira de Barcelona στις 23 και τις 24 Απριλίου στην Calvià (Μαγιόρκα) με τη συμμετοχή 100 νησιών από όλο τον κόσμο.
Το Συνέδριο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 750 αντιπρόσωποι νησιωτικών περιοχών, στο βήμα ανέβηκαν 95 ομιλητές, ενώ την εκδήλωση 70 δημοσιογράφοι.Συνολικά παραβρέθηκαν περισσότεροι από 1.200 επισκέπτες!

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου εξετάστηκε η ανάγκη να βρεθούν συνέργειες και να συσφιχθούν οι δεσμοί που ενώνουν τις νησιωτικές επικράτειες, καθώς αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, προκειμένου να γίνουν τα νησιά του μέλλοντος. Οι τρεις βασικές θεματικές ενότητας που συζητήθηκαν στο Συνέδριο αφορούν στην ηγεσία νησιών στον τουριστικό κλάδο, στις  προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα νησιά στο μέλλον και στους πόρους που διατίθενται στις νησιωτικές επικράτειες.
Πρόκειται για ζητήματα ζωτικής σημασίας, τα οποία αφορούν και το νησί της Μυκόνου και τις προκλήσεις των επόμενων ετών.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.