Το ταξίδι της “Ήρας” προς τη Δήλο

dilou
dilou

Το ταξίδι της “Ήρας” προς τη Δήλο. Μ’ ένα ποτήρι κρασί κι ένα ενδιαφέρον σεμινάριο στη Μύκονο άρχισε το ταξίδι της Ήρας προς τη Δήλο. Ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς θα είναι σίγουρα η όπερα «ΗΡΑ», του διακεκριμένου συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Κυριακίδη, στις  6 και 7 Οκτωβρίου, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου.

Η  διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σχεδιάζεται με τη σημαντική σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. «Ψυχή» του προγράμματος είναι η Αλεξάνδρα Δήμου, δικηγόρος Σύρου και κάτοικος Μυκόνου, εμπνεύστρια της όπερας και επικεφαλής της ομάδας που προετοιμάζει αυτό το σημαντικό εγχείρημα.

Η υπόθεση της όπερας έχεις ως εξής: Ένας θνητός φτάνει στη Δήλο, στη γενέτειρα του Απόλλωνα, βαριά άρρωστος, για να διαπραγματευτεί το τέλος της ζωής του. Δύο θεές του Ολύμπου, η Ήρα και η Αφροδίτη, τον αιφνιδιάζουν με την παρουσία τους. Αρχίζει μια φιλοσοφική διαπραγμάτευση μεταξύ του φόβου της θνητότητας και της πλήξης της αθανασίας, που καταλήγει στην ένωση του «θεϊκού» με το «ανθρώπινο» και στην κατανόηση του ‘’αδιαίρετου’’ της θεϊκής και της ανθρώπινης ύπαρξης…

Η παρουσίαση της όπερας θα γίνει στις 5 το απόγευμα, με φυσικό ήχο, καθόσον δεν υπάρχει ηλεκτρική σύνδεση στον χώρο,  με δωρεάν είσοδο για τους θεατές. Η ορχήστρα, οι σολίστες, οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στη μικρή δεξίωση-συνάντηση όσων συνεργάζονται για την «Ήρα» στη  φιλόξενη «Όλια», το κλίμα ήταν ζεστό κι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ό, τι όλα βαίνουν καλώς στην προετοιμασία αυτής της μεγάλης παράστασης, που θ’ αποτελέσει σπουδαίο πολιτιστικό και  τουριστικό γεγονός για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, για αυτό εξάλλου «υιοθετήθηκε» μ’ ενθουσιασμό από το Υπουργείο Τουρισμού

Παρόντες από πλευράς δήμου –ο δήμαρχος κ. Κουκάς απουσίαζε στο εξωτερικό- οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Καμμή και Απόστολος Νάζος, οι αντιπεριφερειάρχες Γιωργ. Λεονταρίτης και Στέλιος Μπρίγγος, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

«Όλοι μιλάνε για τουρισμό, τουρισμό, τουρισμό, ενώ το μεγάλο όπλο μας είναι ο πολιτισμός. Παραλίες όμορφες υπάρχουν σ’ όλη τη Ευρώπη, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μα Δήλο δεν βρίσκεις πουθενά», δήλωσε ο κ Λεονταρίτης, ενώ ο κ. Μπρίγγος τόνισε την θέληση των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για την επιτυχία της «Ήρας».

Λίγο μετά, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Μυκόνου η σύσταση επιτροπής προσωπικοτήτων , που θα εργαστεί για την εύρυθμη προετοιμασία της διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί ένα ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο του σκηνοθέτη της «Ήρας» και  αν. Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Θοδ. Αμπαζή προς τα μέλη της θεατρικής ομάδας του νησιού, μέλη της οποίας θα συμμετάσχουν στην παράσταση, ενώ την Τρίτη μέρα, ο θεατρικός  συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης «μύησε»  τους ερασιτέχνες ηθοποιούς στα μυστικά της συγγραφής ενός έργου.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.