Ο προϋπολογισμός του δήμου Μυκόνου για το 2018

syneleysi
syneleysi

Ο προϋπολογισμός του δήμου Μυκόνου για το 2018. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 13 ψήφους υπέρ και μόλις 3 κατά, ο Προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων του οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Μυκόνου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Για προϋπολογισμό νοικοκυρέματος με επίκεντρο τον πολίτη και τη νέα γενιά Μυκονιατών έκανε λόγο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, υπογραμμίζοντας, ότι ο προϋπολογισμός του 2018, όπως και τα πεπραγμένα του 2017, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που κινδυνολογούν για την πορεία των οικονομικών του δήμου και τις στρατηγικές επιλογές της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νικόλας Γκέλος, εισηγήθηκε τον Προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο Μυκόνου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε με την τοποθέτηση του προέδρου του Δ.Σ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

Αξίζει ειδική αναφορά στη σημαντική αύξηση των τακτικών εσόδων του Δήμου Μυκόνου για το 2017 κατά 50%, καθώς αυτά ανήλθαν στα 2.437.488 ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 1.629.650 ευρώ, κάτι το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συστηματική δουλειά του οικονομικού επιτελείου και των ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νικόλας Γκέλος. Όπως επίσης και στο γεγονός ότι ο δήμος Μυκόνου διαθέτει πλέον μια οργανωμένη κεντρική αποθήκη, η οποία ενημερώνεται διαρκώς από την οικονομική υπηρεσία από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και πραγματοποιήθηκε η καταγραφή-απογραφή των υλικών για πρώτη φορά στα χρονικά, γεγονός που επίσης αποδεικνύει το σημαντικό νοικοκύρεμα που έχει επέλθει στα οικονομικά του Δήμου από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Γκέλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

’’Ξεκινήσαμε μια πολύ σοβαρή δουλειά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Μυκόνου και πιστεύω ότι με τον Προϋπολογισμό του 2018, μπορεί να πειστεί και ο πλέον καχύποπτος, για τα απτά αποτελέσματα που έχει καταφέρει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλή δουλειά, αφοσίωση και πειθαρχία, καταφέραμε όχι απλά να βάλουμε τάξη στα Οικονομικά του Δήμου, αλλά να υπερβούμε κατά πολύ τους αρχικούς μας στόχους στο κομμάτι των εσόδων!

Το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων του Δήμου Μυκόνου, αποτελεί επένδυση για το μέλλον, αφού έχουμε περιορίσει κάθε περιττή σπατάλη. Αυτός ο Προϋπολογισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας όσο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συμβολή τους στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2018, αλλά κυρίως τον Δήμαρχο Μυκόνου για την αμέριστη εμπιστοσύνη και στήριξη στο δύσκολο έργο που αναλάβαμε από κοινού πριν 3 χρόνια.’’

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, στην τοποθέτησή του τόνισε:

’’Με απόλυτη υπευθυνότητα και αίσθημα ευθύνης, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε ακόμα έναν προϋπολογισμό με θετικό πρόσημο, αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό χαρακτήρα. Με σεβασμό στο Μυκονιάτη, συνεχίζουμε να επενδύουμε συστηματικά στη νέα γενιά, μένοντας πιστοί στο τρίπτυχο Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός, αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού επενδύοντας σε έργα υποδομών και στο διεθνές ’’brandname’’ της Μυκόνου.
Ο Προϋπολογισμός του 2018, όπως και τα πεπραγμένα του 2017, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που κινδυνολογούν για την πορεία των οικονομικών του Δήμου και τις στρατηγικές επιλογές της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ο προϋπολογισμός του 2018 αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για τη Δημοτική Αρχή αλλά για ολόκληρη τη Μύκονο. Έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα και αυτό απεικονίζεται πλέον ξεκάθαρα, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη με νούμερα.’’

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, τόνισε:

’’Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι μετά την κατάθεση αυτού του Προϋπολογισμού. Ένας Προϋπολογισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και κυρίως τη νέα γενιά Μυκονιατών, η οποία και αποτελεί το παρόν και το μέλλον του νησιού μας. Είμαστε υπερήφανοι γιατί μέσα σε 3 χρόνια νοικοκυρέψαμε τα Ταμεία του Δήμου, δίνοντας παράλληλα την δέουσα προτεραιότητα στη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Δήμος Μυκόνου έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, βάζοντας στέρεες βάσεις για τα έργα υποδομής που θα ακολουθήσουν, αφού προηγήθηκε ο επιβεβλημένος εξορθολογισμός των οικονομικών, με αυστηρή και συστηματική δουλειά από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής.’’

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.