Ενημέρωση σχετικά με τα αποθεματικά νερού

fragma nerou
fragma nerou

Ενημέρωση σχετικά με τα αποθεματικά νερού ενόψει καλοκαιριού πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Μιχάλης Ζουγανέλης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως τόνισε τα αποθεματικά του νερού στα φράγματα είναι ιδιαίτερα λίγα, ενώ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση δύο νέων αφαλατώσεων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ «από τον Γενάρη 2016 είχε ξεκινήσει η αίτηση προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση των νέων αφαλατώσεων. Δύο χρόνια και δύο μήνες διήρκησε η αδειοδότηση τους». Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ζουγανέλη, έχει υπάρξει η πρόβλεψη και για την αγορά νερού σε περίπτωση που δεν έρθουν έγκαιρα οι αφαλατώσεις.

Μοναδική περίπτωση για την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών είναι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σενάριο που όπως τόνισε εξετάζεται.

Το πρόβλημα είναι έντονο λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων του χειμώνα και είναι η πρώτη φορά που οι υπάρχουσες αφαλατώσεις δούλεψαν και την χειμερινή περίοδο. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουνε 24ώρες εκτός κι αν υπάρξει ζημιά» τόνισε ο κ. Ζουγανέλης επισημαίνοντας ότι η υπηρεσία έχει ήδη προβεί στην παραγγελία ανταλλακτικών σε περίπτωση που προκύψει ζημιάς σε κάποια αφαλάτωση.

Τα αποθέματα στα δύο φράγματα αυτή τη στιγμή φτάνουν σε σύνολο το 1.000.000 κυβικά, 500.000 κυβικά στο Μαράθι και άλλες 500.000 κυβικά στο φράγμα της Άνω Μεράς, ενώ με τις υφιστάμενες και την τοποθέτηση και των δύο νέων αφαλατώσεων η παραγωγή θα φτάσει στα 11.000 κυβικά ημερησίως. «Ο μόνος λόγος που θα χρειαστεί να κηρύξουμε το νησί σε έκτακτη ανάγκη είναι για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Κανένας άλλος. Ότι ήταν δυνατό να κάνουμε το κάναμε» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.