Προώθηση Ιστοσελίδας – SEO

Search Engine Optimization

 

Προώθηση Ιστοσελίδας – SEO. SEO (Search Engine Optimization) ή αλλιώς η Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης, είναι η πρακτική που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση και την προώθηση ενός δικτυακού τόπου,  προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που το site λαμβάνει από τις μηχανές αναζήτησης (Google,yahoo,bing, κ.α.). Υπάρχουν πολλές πτυχές στο SEO, από τις λέξεις “κλειδιά» στη σελίδα σας μέχρι τον τρόπο που άλλες περιοχές συνδέονται με σας στο διαδίκτυο. Το SEO λειτουργεί κάνοντας το site σας να είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι «φιλικό» προς τις μηχανές αναζήτησης ώστε να μπορούν να το «καταλαβαίνουν».

Η Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν είναι όμως μόνο για “μηχανές”. Είναι και για την βελτιστοποίηση του χρήστη και επισκέπτη των site σας . Εμείς στην e-mykonos, πιστεύουμε ότι αυτές οι αρχές πάνε χέρι-χέρι.

Παρακάτω σας απαντάμε στις 2 πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σας.

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται SEO;

Η πλειονότητα της κυκλοφορίας και των επισκέψεων σε μία ιστοσελίδα, οδηγείται σε αυτήν από τις σημαντικότερες εμπορικές μηχανές αναζήτησης : Google, Bing και το Yahoo!. Παρά το γεγονός ότι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από άλλους τύπους κυκλοφορίας μπορεί να δημιουργηθούν επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας, οι μηχανές αναζήτησης είναι η κύρια μέθοδος πλοήγησης για τους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου. Αυτό βέβαια ισχύει εάν το site σας έχει περιεχόμενο, υπηρεσίες, προϊόντα, πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο.

Οι μηχανές αναζήτησης είναι μοναδικές στο γεγονός πως σας παρέχουν την στοχευόμενη κίνηση που ζητάτε. Δηλαδή ανθρώπους που ψάχνουν ακριβώς αυτό που τους προσφέρετε. Οι μηχανές αναζήτησης είναι οι δρόμοι που κάνουν αυτό να συμβεί. Αν το site σας δεν μπορεί να βρεθεί από τις μηχανές αναζήτησης ή το περιεχόμενό σας δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις βάσεις δεδομένων τους, τότε θα χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε επισκεψιμότητα, άρα πελάτες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται στα ερωτήματα αναζήτησης, οι λέξεις που πληκτρολογούν δηλαδή οι χρήστες στο πλαίσιο αναζήτησης, είναι πολύ σημαντικές. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η μηχανή αναζήτησης της κυκλοφορίας μπορεί να κάνει (ή να διακόψει) την επιτυχία ενός οργανισμού. Στοχευόμενοι επισκέπτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα σας, μπορούν να σας προσφέρουν δημοσιότητα, έσοδα αλλά και κοινωνική αναγνώριση, όπως κανένα άλλο κανάλι του μάρκετινγκ. Η επένδυση σε SEO, είτε μέσα στο χρόνο είτε οικονομικά, μπορεί να έχει εξαιρετική απόδοση για την επιχείρησή σας σε σύγκριση με άλλα είδη μάρκετινγκ και προώθησης.

Δεν μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να ανιχνεύσουν την ιστοσελίδα μου χωρίς SEO;

Οι μηχανές αναζήτησης είναι «έξυπνες», αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια. Στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης πάντα εργάζονται για τη βελτίωση της τεχνολογίας τους για να μπορούν να ανιχνεύουν το διαδίκτυο πιο καλά και να επιστρέφουν καλύτερα αποτελέσματα για τους χρήστες. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο οι μηχανές αναζήτησης μπορεί να λειτουργήσουν από μόνες τους. Έτσι όπως το SEO μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, έτσι και κάποιες λάθος κινήσεις μπορεί να σας αποκρύψουν ή να θάψουν βαθιά το site σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εκτός από την παραγωγή περιεχομένου που διατίθεται στις μηχανές αναζήτησης, το SEO βοηθά επίσης στο να ενισχύσει τις ταξινομήσεις έτσι ώστε το περιεχόμενο σας να τοποθετείται σε σημεία όπου οι μηχανές ψάχνουν και μπορούν να σας βρουν πιο εύκολα.

Οι υπηρεσίες μας για την προώθηση της Ιστοσελίδας σας περιλαμβάνουν:

  • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
  • Paid Search
  • Social Media
  • Διαχείριση Φήμης
  • Η σωστή ανάπτυξη της ιστοσελίδας
  • Ανάλυση Μετατροπής & Ενίσχυση
  • Βελτιστοποίηση Κειμένων

Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να επωφεληθεί από τη βελτίωση του σχεδιασμού της ιστοσελίδας σας, συμπληρώσετε τη παρακάτω φόρμα, ενημερώνοντάς μας για τις ανάγκες σας.