Ποδηλατόδρομος στην Μύκονο

podilatodromos
podilatodromos

Στην ασφαλή κίνηση των επισκεπτών και των κατοίκων της Μυκόνου που κινούνται πεζοί από τη Χώρα μέχρι το λιμάνι του Τούρλου, παράλληλα με την ανάδειξη του περιβάλλοντος και της γραφικότητας του νησιωτικού τοπίου, αποσκοπεί το έργο «Διάβαση πεζών και ποδηλάτων μεταξύ Χώρας Μυκόνου και Τούρλου», η υλοποίηση του οποίου δρομολογείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου.

Η ανάληψη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου της αρμοδιότητας για την εκπόνηση των μελετών του έργου, αποτελεί αντικείμενο Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, Ελένη Καλπουρτζή.

Με βάση τη Διαβαθμιδική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τον έλεγχο, την ανάθεση και την υπογραφή των συμβάσεων για την εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Μυκόνου, με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να αναλαμβάνει να εξετάσει και να γνωμοδοτήσει ως προς τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην επίδραση που θα έχει το έργο στη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Σκοπός του έργου είναι η ασφαλής κίνηση των επισκεπτών και των κατοίκων της Μυκόνου από και προς το λιμάνι του Τούρλου, διότι μη υπάρχοντος πεζοδρομίου, οι πεζοί υποχρεωτικά κινούνται επί του οδοστρώματος, με μεγάλο κίνδυνο και ταλαιπωρία από την κυκλοφορία των οχημάτων, σε ένα δρόμο περιορισμένου πλάτους, που δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο.

Παράλληλα, με τη δημιουργία διάβασης πεζών και ποδηλάτων, αναδεικνύεται το περιβάλλον και η γραφικότητα του νησιώτικου τοπίου με την κίνηση των πεζών σε παραθαλάσσια περιοχή και με τη χρήση ήπιων μέσων μεταφοράς, φιλικών προς το περιβάλλον και συμβατών με την αισθητική και την κλίμακα των δρόμων και των οικισμών.

Η Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και έχει διάρκεια 26 μηνών.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.