Δημόσια Διαβούλευση για την παραχώρηση του parking στο παλιό λιμάνι

limani parking
limani parking

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η Δημόσια Διαβούλευση για την παραχώρηση του parking στο παλιό λιμάνι. Αντικείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης του είναι η παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Μυκόνου με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού ως υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking), δημόσιας χρήσης, συνολικής χωρητικότητας 800 θέσεων.

Βασικός στόχος του είναι η οικονομική αξιοποίησή του μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα παρέχει ταυτόχρονα σε όλους τους επισκέπτες τόσο το αίσθημα ασφάλειας, όσο και τις παροχές ενός προορισμού, όπως η περιοχή της Χώρας Μυκόνου με δυνατότητα μετάβασης των επισκεπτών από το χώρο στάθμευσης προς τη Χώρα. Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να διαθέτει για τη μετακίνηση των χρηστών μέχρι την πλατεία Μαντώ ή το κτίριο του ΟΤΕ, 4 αμαξίδια τύπου Golf Car ή άλλο τύπο οχήματος με τουλάχιστον 8 θέσεις και 24ωρη λειτουργία κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Με το Διαγωνισμό – Δημοπρασία το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου θα παραχωρήσει για χρήση και εκμετάλλευση του ανωτέρου ακινήτου για διάρκεια 15 ετών. Στο σχέδιο που έχει δοθεί σε διαβούλευση προβλέπονται δωρεάν κάρτες για τους μονίμους κατοίκους, όπως συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική ανάλογα με τις ώρες χρήσης. Για το θέμα υπήρξε εκτενή ενημέρωση στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε για θέματα του παραδοσιακού οικισμού και η πρόταση βρήκε θετική ανταπόκριση από τους επιχειρηματίες της χώρας που παρίσταντο στη συνεδρίαση, οι οποίοι ζήτησαν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη σχετικά με την πρόσβαση στον παραδοσιακό οικισμό.
Ολόκληρο το κείμενο της Διαβούλευσης έχει αναρτηθεί στο site του ΔΛΤΜ www.mykonosports.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν σχόλια, παρατηρήσεις, συμβουλές και προτάσεις μέχρι και την Παρασκευή 04/05/2018 στο email του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου info@mykonosports.gr

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.