Δυναμικές κινητοποιήσεις στην Μύκονο για τα ATV

gourounes mykonos
gourounes mykonos

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Μυκόνου «ΤΟ ΒΕΣΠΑΚΙ» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του και ήδη ο αριθμός των ATV στο νέο λιμάνι, έχει ξεπεράσει τα 400!

Οι επιχειρηματίες του κλάδου σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για επικείμενες δυναμικές κινητοποιήσεις και ζητούν από το κοινό την κατανόησή του καθώς όπως αναφέρουν «είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την εξασφάλιση διαλόγου και την διασφάλιση της επιβίωσης των οικογενειών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μετά την απροειδοποίητη και άνευ προηγουμένου διαλόγου πρόσφατη ψήφιση της άδικης και εξοντωτικής διάταξης εντός του νέου Κ.Ο.Κ. (Ν.4530/2018), με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και η εκμίσθωση τετράτροχων μοτοσυκλετών «εν μία νυκτί», και μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να αφανιστούν οι επιχειρήσεις μας, το βιός μας, αλλά και οι θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων μας, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις πύλες εισόδους του νησιού (αεροδρόμιο-λιμάνι) για την άμεση αναστολή εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης και την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση.
Επειδή από τις κινητοποιήσεις ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στο κοινό, τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες του νησιού, ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόησή τους για όποια ταλαιπωρία τυχόν υποστούν, παρόλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε για την εξασφάλιση διαλόγου και την διασφάλιση της επιβίωσης των οικογενειών μας».
Πρόσφατα οι επιχειρηματίες ζήτησαν την στήριξη του Δήμου απέναντι στην «εξοντωτική διάταξη» και έκαναν λόγο για «ξαφνικό θάνατο» των επιχειρήσεών τους ζητώντας την συμπαράσταση του Δήμου Μυκόνου που ομόφωνα έδωσε για το θέμα.
Παρά τις ενέργειες του Δήμου και τα έγγραφα και τις επαφές που υπήρξαν στα αρμόδια υπουργεία τόσο από τους επιχειρηματίες, όσο και από τον Δήμο, η διάταξη πέρασε με αποτέλεσμα από τις 30 Απριλίου να απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία και η εκμίσθωση μικρών κυβικών τετράτροχων οχημάτων (ATV).

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.