ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλάδες: προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες χωρίζονται τα νησιά

Προαιρετικά θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων χωρίζει τα νησιά σε τρεις κατηγορίες που διαφέρουν ως προς της χρονολογικές ημερομηνίες.

Σύμφωνα με την απόφαση:

*για τα νησιά Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Σίκινο, Αμοργό, Αντίπαρο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο, Μήλο και Κίμωλο, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά τις Κυριακές μόνο από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

*για την Πάρο η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων αφορά την περίοδο από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου.

*για τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Θήρα, Κέα, Σέριφο, Ανάφη, Κύθνο, Θηρασιά και Ίο η προαιρετική λειτουργία ισχύει για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στην απόφαση του κ. Λεονταρίτη διευκρινίζεται ότι για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990 και δε θα θίγονται τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η παραπάνω απόφαση αφορά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4472/2017.

Ο Καιρός στη Μύκονο