Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

mykono katastimatajpg
mykono katastimatajpg

Κυκλάδες: προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων χωρίζει τα νησιά σε τρεις κατηγορίες που διαφέρουν ως προς της χρονολογικές ημερομηνίες.

Σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες χωρίζονται τα νησιά

Σύμφωνα με την απόφαση:

*για τα νησιά Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Σίκινο, Αμοργό, Αντίπαρο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο, Μήλο και Κίμωλο, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά τις Κυριακές μόνο από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

*για την Πάρο η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων αφορά την περίοδο από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου.

*για τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Θήρα, Κέα, Σέριφο, Ανάφη, Κύθνο, Θηρασιά και Ίο η προαιρετική λειτουργία ισχύει για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στην απόφαση του κ. Λεονταρίτη διευκρινίζεται ότι για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990 και δε θα θίγονται τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η παραπάνω απόφαση αφορά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4472/2017.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.