Καταργείται η ΚΔΕΠΠΑΜ

Καταργείται η ΚΔΕΠΠΑΜ
Καταργείται η ΚΔΕΠΠΑΜ. Καταργείται η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου μετά από 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Οι δραστηριότητες της θα συνεχίσουν να ασκούνται κάτω από την ομπρέλα του Δήμου.
Σύμφωνα με τον Ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163 Α΄) καταργούνται τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων και οι Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την 1η.1.2024 από τον οικείο δήμο. Ολοκληρώνεται έτσι και η μακρά και δημιουργική πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Μυκόνου.
Ας την θυμηθούμε: Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστική Προβολής και Ανάπτυξης Μυκόνου με τον διακριτικό τίτλο ΔΕΠΠΑΜ συστάθηκε από τον Δήμο Μυκόνου με Δήμαρχο τον Χρήστο Βερώνη το 1993. Η σύσταση της δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το 1994 (ΦΕΚ 47/26-01-1994) και ξεκίνησε η λειτουργία της με σκοπούς την πολιτιστική ανάπτυξη της Μυκόνου, την ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων επιμορφωτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, την έκδοση της εφημερίδας Μυκονιάτης, την λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Διοικούνταν από 5μελες συμβούλιο, πρώτο πρόεδρο τον Βασίλη Μιχελή και αντιπρόεδρο τον Απόστολο Νάζο. Στην Δημοτική επιχείρηση παραχωρήθηκε η χρήση του κτιρίου Ζερβουδάκη-Ιγγλέση στο Ματογιάννι και του θεάτρου της Λάκκας. Το 1996 συστήνεται από τον ΚΔΕΠΠΑΜ ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Σινέ Μαντώ στον κήπο του Μελετόπουλου με μελέτη και υλοποίηση από τον αντιπροέδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ Απόστολο Νάζο.
Το 1999 προθέτονται στους σκοπούς της ΔΕΠΠΑΜ η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και η λειτουργία της Μουσικής Σχολής και στο συμβούλιο προστίθενται άλλα δύο μέλη. Πρόεδρος ορίζεται ο Πάρις Κλωναρίδης.
Το 2009 μετατρέπεται σε Κοινωφελή Επιχείρηση (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μυκόνου) και συνεχίζει να ασκεί δράσεις καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας όπως Εικαστικά Εργαστήρια, Μουσική Σχολή, Χορευτικά Τμήματα, Χορωδία, θεατρική Ομάδα, Δημοτική Πινακοθήκη, Θερινός Κινηματογράφος, εκδόσεις, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πρόεδρος συνεχίζει να είναι ο Πάρις Κλωναρίδης.
Το 2011 λόγω υποχρεωτικής εφαρμογής του νόμου Ν.3852/20210 τροποποιείται η συστατική πράξη της ΚΔΕΠΑΜ και μετατρέπεται σε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και ανάπτυξης Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ με βασικούς άξονες την παιδεία και το Περιβάλλον.
Παράλληλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου συγχωνεύονται στον Π.Α.Κ.Ο. Γεώργιο Αξιώτη που αναλαμβάνει τους άξονες του πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πρόνοιας.
Η ΚΔΕΠΠΑΜ διοικείται από 11μελές συμβούλιο και πρόεδρος ορίζεται ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου. Η Κοινωφελής επιχείρηση συνεχίζει να ασκεί δράσεις πολιτισμού και επιμόρφωσης και επιπλέον ασχολείται με δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.
Το 2014 πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ ορίζεται η Ανδριανή Κουφού η οποία θα παραμείνει έως το τέλος της λειτουργίας της ΚΔΕΠΠΑΜ 31-12-2023.
Η δραστηριότητες που ασκούσε η ΚΔΕΠΠΑΜ θα συνεχίζουν να ασκούνται κάτω από την ομπρέλα του Δήμου και το κτίριο Ζερβουδάκη – Ιγγλέση θα παραμείνει φάρος πολιτισμού για το νησί μας.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.