Καταδύσεις στη Μύκονο

katadyseis sti mykono
katadyseis sti mykono

Καταδύσεις στη Μύκονο. Ο βυθός της Μυκόνου και των γύρω βραχονησίδων είναι εντυπωσιακός, γεμάτος μικρά και μεγάλα ψάρια, μεγάλα μονόπετρα, υφάλους, ξέρες, σπασμένες πλάκες και φυκιάδες γεμάτες ζωή. Υπάρχουν επίσης αρκετά γνωστά ναυάγια, όπως του πλοίου «Πελοπόννησος» (ναυάγιο του 1930) και του παλιού τσιμεντάδικου «Άννα ΙΙ» (βρίσκεται σε βάθη από 30 έως 35 μέτρα, από το 1995). Πολύ ενδιαφέροντα βυθό έχουν και οι βραχονησίδες Πρασονήσια, το Τραγονήσι με τις εκπληκτικές θαλασσοσπηλιές και τα Χταπόδια που έχουν σημεία για wall diving.

Αρκετές σχολές καταδύσεων στην Μύκονο, προσφέρουν καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα και γραφικά ταξίδια με σκάφος στη Μύκονο και στα γύρω νησιά. Επίσης προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων καταδύσεων PADI από αρχάριους έως και πολύ έμπειρους. Περιηγήσεις περιλαμβάνουν το περίφημο ναυάγιο της Άννας Β, τους υφάλους του Καλό Λιβάδι, την Αγία Άννα και τον κόλπο Λιά, τις σπηλιές στο Δραγονήσι και πολλά άλλα.

Καταδύσεις στο Τραγονήσι

Αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση στο σύστημα σπηλαίων του Τραγονησίου είναι μια τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες. Το Τραγονήσι είναι ένα μικρό βραχώδες νησί, ανατολικά του νησιού της Μυκόνου. Ο καθένας μπορεί να θαυμάσει ένα μοναδικό θαλάσσιο περιβάλλον μεταξύ των διαφόρων τμημάτων / σήραγγες. Στην περιοχή αυτήν παρουσιάζονται αποκλειστικά κίτρινες θαλάσσιες ανεμώνες. Η κατάδυση σπηλαίων είναι η εξερεύνηση των μόνιμου, φυσικού υποβρύχιου περιβάλλοντος, ενώ παραμένει σε θέα η είσοδος. Το Τραγονήσι είναι ένα προστατευμένο φυσικό καταφύγιο και ένας τόπος ανάπαυσης για τη φώκια Monachus monachus. Η κατάδυση στη “Σπήλια της Φώκιας” απευθύνεται σε έμπειρους δύτες και μόνο κατόπιν αιτήματος. Μια μοναδική κατάδυση λόγω της δυνατότητες για στενότερη επαφή με μια φώκια Monachus monachus.

Καταδύσεις στα Χταπόδια

Το νησί Χταπόδι προσφέρει μια πολύ πλούσια θαλάσσια ζωή και οι καταδύσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 25m.Υπάρχουν πολλά κόκκινα, μαύρα και κίτρινα σφουγγάρια, και πολλές φορές έχουμε παρουσία αριθμού από φώκιες. Υπάρχουν σημεία που αρχάριοι και προχωρημένοι δύτες μπορούν να απολαύσουν!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

sailing
Lifestyle

Διακοπές με Ιστιοπλοϊκό

Αν το φετινό καλοκαίρι προτιμήσετε με την παρέα σας να κάνετε διακοπές με Ιστιοπλοϊκό στις Κυκλάδες, ιδού ...

Comments are closed.