Το Grace Mykonos εγκαινιάζει την έκθεση “Paintings & Ceramics” του Γιώργου Χαδούλη

image
image

Το Grace Mykonos, σε συνεργασία με τη Γκαλερί Σκουφά, παρουσιάζει την έκθεση Paintings & Ceramics του Γιώργου Χαδούλη. Η έκθεση ξεκίνησε στις 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο του καλλιτέχνη και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και κεραμικά. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου στις 20:30, παρουσία του καλλιτέχνη.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι και έκτοτε ακολουθεί μια καλλιτεχνική πορεία γεμάτη πάθος για τη ζωγραφική και τις προκλήσεις της.

Αξιοποιώντας μια ευρεία γκάμα μέσων και υλικών, ο Γιώργος Χαδούλης μελετά σε βάθος τη φύση της αντίληψης και της αναπαράστασης. Από τους πρώιμους πειραματισμούς του με την αφαίρεση και τον εξπρεσιονισμό έως τα πρόσφατα έργα του, που αναπαριστούν πολύχρωμα τοπία, βράχους, ακόμη και το ίδιο του το εργαστήριο, ο Χαδούλης διερευνά και αμφισβητεί διαρκώς την κοινή αντίληψη περί αποτύπωσης της κίνησης, του χώρου και του χρόνου στις δύο διαστάσεις.

Η κεραμική κατέχει επίσης κεντρικό ρόλο στην εργογραφία του. Ο πηλός ασκεί στον καλλιτέχνη ιδιαίτερη γοητεία, καθώς, πέραν της διαχρονικής του σημασίας στην ιστορία της τέχνης, αποτελεί υλικό ιδιαίτερης χρηστικής αξίας. Από τη δημιουργία αγγείων έως την οικοδόμηση σπιτιών, ο πηλός είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα δομικά υλικά του ανθρώπινου πολιτισμού. Εμπνευσμένα από τη φύση, τη μυθολογία και τις ανθρώπινες μορφές, τα κεραμικά του Χαδούλη αποτυπώνουν συχνά την ευφορία του μεσογειακού καλοκαιριού. Συνδυάζοντας την πνευματική αυστηρότητα με την αισθητική απόλαυση, ο καλλιτέχνης και το έργο του μας προσκαλούν σε έναν κόσμο αυθόρμητου αισθησιασμού που ακτινοβολεί χαρά και αισιοδοξία.

Ο Γιώργος Χαδούλης έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 21.07.2018

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 8.5-31.8.2018

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 07:00-24:00

 

 

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.