Επέκταση – αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Μυκόνου

VIOLOGIKOS KAThARISMOS MYKONOY
VIOLOGIKOS KAThARISMOS MYKONOY

Ακόμα ένα από τα πλέον σημαντικά και απαραίτητα μεγάλα έργα υποδομών για τη Μύκονο, μπαίνει στην τελική ευθεία, επισημαίνει ο δήμος Μυκόνου’και προσθέτει, ότι η Δημοτική Αρχή Μυκόνου ανταμείφθηκε για τον τεκμηριωμένο προγραμματισμό της, καθώς εξασφάλισε μέσα από αυστηρές διαδικασίες τη χρηματοδότηση ύψους 4.830.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και επετεύχθη η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου μελετών και αδειοδοτήσεων.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση και έτσι πλέον η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Μυκόνου περνά στη φάση της υλοποίησης. Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2020.
Το αντικείμενο του έργου αφορά τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υφιστάμενης επεξεργασίας λυμάτων και την επέκταση της για εξυπηρέτηση περισσότερων κατοίκων. Πρόκειται για έργο μεγάλης πνοής για το νησί μας και μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, υπογραμμίζει ο δήμος Μυκόνου.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ).
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Μιχάλης Ζουγανέλης, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Τόσο γιατί οι κόποι των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ έπιασαν τόπο όσο και γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα τεράστιο ποσό – κοντά στα 5.000.000 ευρώ – για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων έργων των τελευταίων ετών.
Οφείλω να συγχαρώ και δημόσια τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Κουνάνη και τους εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜ για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τον Δήμαρχο Μυκόνου για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο έργο μας.»
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ανέφερε μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών:
«Εμείς δεν υποσχόμαστε. Υλοποιούμε. Είμαστε και θα είμαστε δω για να υπηρετούμε τους Μυκονιάτες, γιατί έτσι εκλαμβάνουμε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει.
Με την επέκταση του, ο βιολογικός καθαρισμός θα αποκτήσει τη δυναμικότητα που χρειάζεται για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που υποδέχεται πλέον το νησί μας.
Κοιτάμε μπροστά, οραματιζόμαστε τη Μύκονο του 2030 και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέση σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημαντικά και άκρως απαραίτητα για το νησί έργα υποδομών».

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.