Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μυκόνου

nipiagogia
nipiagogia

Σύμφωνα με την πρόσφατη εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημοσίας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της ανακοίνωσης του Υπουργού Εσωτερικών στις 26/05/2020, οι Παιδικοί Σταθμοί ανά την επικράτεια θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου 2020………

Τόσο ο Δήμος Μυκόνου όσο και το ΔΣ του ΠΑΚΟ «Γ. ΑΞΙΩΤΗΣ», έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και απολύμανσης για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στις αίθουσες των Παιδικών Σταθμών.

Οι υπεύθυνοι των Παιδικών Σταθμών για την διασφάλιση των κανόνων υγιεινής των παιδιών σας επιβάλλεται να προβούν σε κάθε απαραίτητη και νόμιμη ενέργεια ώστε να εξασφαλίσουν την σωστή και ασφαλή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών τόσο για την υγεία των νηπίων και των οικογενειών τους, όσο και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις όπως αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον ΕΟΔΥ αναφορικά με την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, υποχρεούμαστε να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:

1. Τα νήπια που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να μένουν σπίτι τους.

2. Η αναμόρφωση των εσωτερικών χώρων των παιδικών σταθμών απαιτεί την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των παιδικών τραπεζιών ώστε να απέχουν 1,5 μέτρο.

3. Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι η τήρηση του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων νηπίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15. Τα τμήματα των παιδικών σταθμών θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα.

Επίσης θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

4. Τις πρωινές ώρες κατά την προσέλευση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και γάντια. Επίσης κατά την παρουσία τους θα γίνεται θερμομέτρηση με θερμόμετρο αυτιού ή υπέρυθρων. Εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει την οριζόμενη από τον παιδίατρο παθολογική τιμή το νήπιο αποχωρεί και ενημερώνεται ο παιδίατρος.

Η επικοινωνία με τους γονείς θα πρέπει να είναι έγκαιρη και άμεση.

5. Εάν είναι δυνατό τα ηλικιωμένα άτομα όπως παππούδες και γιαγιάδες ή άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα να αποφεύγουν την παραλαβή των νηπίων, επειδή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ίαση από τον Covid-19.

Από την πλευρά της διεύθυνσης έχουν τηρηθεί στο ακέραιο όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης (απολύμανση σε όλους τους χώρους, διάθεση θερμόμετρων, μασκών & γαντιών).

Με χαρά θα υποδεχτούμε τους μαθητές μας ξανά στα σχολεία μας και θα είμαστε σε εγρήγορση για την εκμάθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την αυτοπροστασία των παιδιών.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του τμήματος
Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας
Γκέλου Καλλιόπη

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.