Ενημέρωση και διανομή πάνινων τσαντών από το δήμο Μυκόνου

plastic free
plastic free

Ενημέρωση και διανομή πάνινων τσαντών από το δήμο Μυκόνου. Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Μυκονιατών για την προστασία του Περιβάλλοντος – πολιτών, επιχειρηματιών και επισκεπτών – με απώτερο σκοπό την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο νησί, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ του δήμου Μυκόνου, εξέδωσε και διανέμει δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει στο περιβάλλον η μαζική χρήση της πλαστικής σακούλας.

Μαζί με το ενημερωτικό υλικό, η ΚΔΕΠΠΑΜ χαρίζει και μια καλαίσθητη πάνινη τσάντα πολλών χρήσεων για ψώνια, η οποία είναι διακοσμημένη με τον Πέτρο, τον ιστορικό πελεκάνο της Μυκόνου, ενώ φέρει και το λογότυπο του δήμου Μυκόνου.

 Η πρώτη ευρεία διανομή του πρωτότυπου δώρου του δήμου Μυκόνου πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη εκδήλωση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Όπως επισημαίνεται, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξει την πρωταρχική ανάγκη διαρκούς προστασίας του Περιβάλλοντος, προτάσσοντας την ατομική ευθύνη και την οικολογική συνείδηση ως συγκριτικά πλεονεκτήματα για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, έναντι της υποχρεωτικής επιβολής μιας δράσης, μέσω «τιμωρητικών» νομοθετικών ρυθμίσεων.
Ο Δήμος Μυκόνου μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ ξεκινά μια πορεία ενημέρωσης του κοινού της Μυκόνου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των επιχειρηματιών καθώς και των επισκεπτών, με απώτερο σκοπό την κατάργηση της πλαστικής σακούλας στο νησί.

“Σας καλούμε λοιπόν οικειοθελώς να προσπαθήσετε ατομικά ο καθένας στην επιχείρησή του, στο σπίτι του ή στις καθημερινές του δραστηριότητες να μειώσετε ή να καταργήσετε τη χρήση πλαστικής σακούλας, αντικαθιστώντας την με σακούλα πολλαπλών χρήσεων ή χάρτινη. Η Δημοτική Επιχείρηση πιστεύει πως η πρόληψη που στηρίζεται στη βούληση των πολιτών είναι ισχυρότερη από κάθε νομολογία και αποδεικνύει με τον ουσιαστικότερο τρόπο τον σεβασμό μας προς τον τόπο μας” αναφέρει η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης.

Την οικολογική πάνινη τσάντα μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ στα Ματογιάννια

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο:

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.