Στη Μύκονο το πρώτο σκάφος υδρογόνου Energy Observer

skafos ydrogono
skafos ydrogono

Στην Μύκονο βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο “ενεργειακό” σκάφος στον κόσμο, το καταμαράν Energy Observer.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένη Καλπουρτζή, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Θοδωρή Χαριτόπουλο, τον Προϊστάμενο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκο Βαρδαλάχο και την κα Κατερίνα Τοπούζογλου του διεθνούς οργανισμού All for Blue, επισκέφθηκαν το πρωτοποριακό σκάφος Energy Observer, στο οποίο ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του σκάφους.

Το εν λόγω καταμαράν, εκτελεί πειραματικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο και όπως ανέφερε το 6μελές πλήρωμά του στον κ. Κουκά, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός των βασικών προορισμών η κοσμοπολίτισσα Μύκονος!

Το ιδιόμορφο σκάφος είναι απόλυτα οικολογικό καθώς κινείται εξ’ ολοκλήρου από την ενέργεια που δίνουν μπαταρίες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούνται διαρκώς από τη σύζευξη των πολλών φωτοβολταϊκών πάνελ που διαθέτει, καθώς και δυο μικρών ανεμογεννητριών. Εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με τη βοήθεια του ανέμου, ενώ συγκεντρώνει και ηλιακή ενέργεια.

Σκοπός του εξαετούς πειραματικού ταξιδιού του σκάφους Energy Observer, το οποίο υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γαλλική Κυβέρνηση, είναι η βελτιστοποίηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις για τη μέγιστη δυνατή «απεξάρτηση» από τη χρήση πετρελαίου για την κίνηση των σκαφών.

Η Μύκονος επελέγη ως βασικός σταθμός του Energy Observer, προκειμένου να σταλεί το οικολογικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.