Ελεύθερα τα ταξίδια με πλοία από 15/5

touristes ploio
touristes ploio

Ελεύθερα τα ταξίδια με πλοία από 15/5. Τη σταδιακή απελευθέρωση των απαγορευτικών μέτρων ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σε ότι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις οι οποίες έχουν απαγορευθεί από τις αρχές του προηγούμενου Νοέμβριου, αυτές πρόκειται να επιτραπούν από το Σάββατο 15 Μαΐου, δηλαδή περίπου δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά θα έχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης ή επισκέπτης του εξωτερικού να ταξιδέψει με πλοίο ή αεροπλάνο ελεύθερα και να μεταβεί στα νησιά, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας που θα εξακολουθούν να ισχύσουν.

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων έρχεται ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο περιμένουν τα νησιά των Κυκλάδων με την ελπίδα ότι η φετινή σαιζόν θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη ώστε να τονωθεί περισσότερο η τοπική οικονομία που μετρά βαθιές πληγές από τις συνέπειες της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των Κυκλάδων, πρόκειται να αυξηθούν σταδιακά από τις 15 Μάϊου και μετά. Είναι δεδομένο ότι από τον Ιούνιο θα υπάρξει εντονότερη παρουσία ταχυπλόων σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, ενώ οι εταιρίες που προγραμματίζουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας είναι οι Sea Jets, Golden Star Ferries, Hellenic Sea Ways, Fast Ferries και Minoan Lines.

Ήδη οι περισσότερες έχουν ανακοινώσει τα θερινά δρομολόγια, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις με λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.