Οικογενειακές Παραλίες στην Μύκονο

Η Μύκονος, πέρα από εντυπωσιακή, καλαίσθητη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, είναι ένα νησί που υποδέχεται και φιλοξενεί οικογένειες.

Οι παραλίες στην Μύκονο είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο.. Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει για την Ψαρού, την Ελιά, το Paradise ή το Super Paradise, όμως η Μύκονος έχει και παραλίες για τους λίγους, τους ντόπιους και τις οικογένειες που επισκέπτονται το νησί. Στη Μύκονο είναι εύκολο να συνδυάσετε την προσωπική σας διασκέδαση με το οικογενειακό κλίμα διακοπών ακόμα και στις γνωστές παραλίες του νησιού. Επισκεφθείτε τις οικογενειακές παραλίες που επιλέξαμε για εσάς και τα παιδιά σας.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΡΝΟΣ

Παραλία Ορνός

Η παραλία Ορνός είναι η πρώτη στη σειρά από τις νότιες παραλίες του. Ο Ορνός είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες και “οικογενειακές” παραλίες του νησιού που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Η περιοχή του Ορνού έχει πλέον αναπτυχθεί σε έναν σχεδόν αυτόνομο τουριστικό οικισμό. Η παραλία βρίσκεται στο βάθος του μεγάλου και αρκετά ασφαλούς ομώνυμου όρμου, με νότιο προσανατολισμό. Από την παραλία του Ορνού, λάντζες ξεκινούν για τις άλλες γνωστές νότιες παραλίες της Μυκόνου (όπως και από τον Πλατύ-Γιαλό), ενώ στον ίδιο όρμο υπάρχει και λιμανάκι για ψαράδικα και παρέχεται ασφαλές αγκυροβόλιο για τα σκάφη αναψυχής.

agrari paralia

Παραλία Αγράρι

Η παραλία Αγράρι στην Μύκονο, είναι μια όμορφη παραλία με άμμο. Είναι μια απομονωμένη παραλία και απευθύνεται σε όσους δεν αγαπούν την πολυκοσμία. Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά θα σας αποζημιώσουν για τη δύσκολη διαδρομή. Στην άκρη της παραλίας έχει μια μικρή παιδική χαρά, που μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά σας, όσο εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας.

platys gialos

Παραλία Πλατύς Γυαλός

Η παραλία Πλατύς Γυαλός είναι μια μεγάλη, ιδιαίτερα τουριστική παραλία με άμμο, στο νότιο μέρος του νησιού. Περιτριγυρισμένη από ξενοδοχεία και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, απευθύνεται σε τουρίστες, αλλά αποτελεί ιδανική λύση και για οικογένειες με παιδιά. Διαθέτει όμορφη αμμουδιά, ξενοδοχεία καλής κατηγορίας, εστιατόρια και πολύ τακτική συγκοινωνία. Αν αποφασίσετε να γνωρίσετε και άλλες παραλίες της Μυκόνου, μπορείτε να πάρετε κάποιο καϊκι από εδώ και να εξερευνήσετε και τις άλλες νότιες παραλίες του νησιού όπως: Παράγκα, Καλαμοπόδι, Πλιντρί, Αγράρι, και Ελιά.

Agios Ioannis

Παραλία Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άγιος Ιωάννης συνιστάται για οικογένειες που θέλουν ηρεμία και χαλάρωση στο μπάνιο τους. Θαλάσσια σπορ δεν υπάρχουν. Ομπρέλες διαθέτουν τα ξενοδοχεία της περιοχής και τα εστιατόρια που βρίσκονται επί της παραλίας. Στην παραλία μπορεί να φτάσει κανείς πηγαίνοντας προς τον Ορνό. Είναι η τελευταία μεγάλη και οργανωμένη παραλία στην περιοχή. Ο δρόμος είναι άσφαλτος και σε άριστη κατάσταση. Απέχει 3,4 χλμ. από την πόλη της Μυκόνου.Υπάρχει μια μικρή πλατεία στο τέλος του δρόμου με περιορισμένες σχετικά θέσεις.

agios stefanos

Παραλία Άγιος Στέφανος

Η παραλία Άγιος Στέφανος είναι μια από τις πιό δημοφιλείς παραλίες της Μυκόνου, επάνω στη δυτική ακτή του νησιού, με μοναδική θέα στη Δήλο και τη Ρήνεια. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νέο λιμάνι του Τούρλου και 3 km βόρεια της Χώρας. Με την ωραία και υπήνεμη αμμουδιά της και πολλές εξυπηρετήσεις, η παραλία αυτή είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και ειδικά για οικογένειες με παιδιά.. Εξυπηρετείται τακτικά από λεωφορειακή γραμμή για όλη την τουριστική περίοδο, ενώ διαθέτει και άνετο πάρκινγκ με εύκολη πρόσβαση, ακριβώς πίσω από την παραλία. Στην οικογενειακή αυτή παραλία στην Μύκονο υπάρχουν αρκετά παραλιακά εστιατόρια και καφέ, μίνι μάρκετ κλπ. Χρειάζεται λίγη προσοχή κατά το μεσημέρι που δημιουργείται έντονος κυματισμός κατά την άφιξη των πλοίων της γραμμής στο νέο λιμάνι της Μυκόνου.

paralia kalafatis

Παραλία Καλαφάτης

Η παραλία του Καλαφάτη στην Μύκονο, είναι άλλη μία παραλία φιλική προς τις οικογένειες. Εδώ ανεμίζει η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ πολλά καλοκαίρια τώρα! Windsurfing διασκέδαση, χαλάρωση, όλα τα θαλάσσια σπορ, καλό φαγητό, η παραλία Καλαφάτη συνδυάζει τα πάντα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ότι υπάρχουν αρκετά δέντρα τα οποία προσφέρουν φυσική δροσιά και σκιά και η παραλία είναι χωρισμένη στη μέση περίπου για τους λουόμενους και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να απολαμβάνει κανείς αυτό που πραγματικά ζητάει.

mykonos lia

Παραλία Λια

Η παραλία Λια ή Λυιά είναι η τελευταία από τις νότιες παραλίες της Μυκόνου, που μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος σε κάποια σημεία, αλλά η ομορφιά της παραλίας Λια θα σας αποζημιώσει. Χοντρή άμμος, σμαραγδένια νερά, ομπρέλες, ξαπλώστρες. Επί της παραλίας λειτουργεί το beach restaurant, με ξύλινα ντεκ, μπάρες για ποτό και ιταλική κουζίνα. Είναι μια ήρεμη σχετικά παραλία που ταιριάζει στις οικογενειακές “απαιτήσεις”.

agia anna

Παραλία Αγία Άννα

Η παραλία Αγία Άννα (στον Καλαφάτη), είναι μια μικρή παραλία δεξιά του Καλαφάτη, με ψιλή άμμο στην αρχή. Στη παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, μικρό γήπεδο beach volley κι ένα ξύλινο μαγαζάκι-stand με αναψυκτικά και αντηλιακά. Την προτιμούν ιδιαίτερα πολλοί από εκείνους που γνωρίζουν καλά το νησί και θέλουν την ησυχία τους. Στην παραλία Αγία Άννα υπάρχει μπαράκι για πρωινά και καφέδες ή για barbecue κάθε Σάββατο. Η παραλία απέχει 10,5χλμ από την Χώρα.

FacebookXWhatsAppEmail