Ανακοίνωση για τις Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς στην Μύκονο

paidikoi stathmoi
paidikoi stathmoi

Οι αιτήσεις για νέες εγγραφές κατατίθενται στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, αποκλειστικά από 20/05/2017 έως και 15/06/2017, από 9.00 – 14.00. Τα έντυπα των αιτήσεων, του δελτίου υγείας και των χρήσιμων πληροφοριών, βρίσκονται στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο (περιοχή Αργύραινα), τους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και τον ιστότοπο του Δήμου Μυκόνου, www.mykonos.gr. Αφού συμπληρωθούν και συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα κατατίθενται με την επίδειξη ταυτότητας του γονέα ή εξουσιοδοτημένου προσώπου από αυτόν και θα πρωτοκολλούνται, με ευθύνη του αιτούντος για την ορθότητα των στοιχείων και την πληρότητα του φακέλλου στο γραφείο του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα πρωτοκολλούνται. Η κατάθεση αίτησης για την εγγραφή των νηπίων είναι έγκυρη, μόνο όταν επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να αξιολογηθεί από την επιτροπή. Επισκέψεις για γνωριμία στο χώρο των Παιδικών Σταθμών, επιτρέπονται καθημερινά κατά τις ώρες 14.00 έως 15.00, κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη του κάθε Παιδικού Σταθμού. Αιτήσεις γίνονται δεκτές σε όλη την διάρκεια του έτους, μόνο εάν υπάρχουν κενές θέσεις.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Στον Δήμο Μυκόνου λειτουργεί ο 1ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Μυκόνου με τα ακόλουκα παραρτήματα:

1) Παιδικός Σταθμός περιοχής Ομβροδέκτη – Αεροδρομίου.

2) Παιδικός Σταθμός περιοχής Άνω Μεράς.

Δικαίωμα Εγγραφής

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά εργαζόμενων γονέων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμημένων εκείνων που έχουν ανάγκη φροντίδας για κοινωνικούς λόγους όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, παιδιά αγάμων μητέρων, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από γονείε με σωματική ή πνευματική αναπηρία, τριτεκνων ή πολυτεκνων οικογενειών, εφόσον απαραίτητα προηγουμένως έχουν συμπληρώσει τα δυόμιση έτη (30 μήνες) και αυτοεξυπηρετούνται (πχ. έχουν αποκτισει τον έλεγχο των σφιγκτήρων τους, κα.) έως την ηλικία που εγγράφονται στο νηπιαγωγείο. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές ή ψυχικές παθήσεις θα εξυπηρετούνται, όταν ο Παιδικός Σταθμός θα διαθέτει την κατάλληλη υποδομή.

Τα εγγραφόμενα παιδιά που εξυπηρετούνται στον Παιδικό Σταθμό Περιοχής Ομβροδέκτη προέρχονται από τις περιοχές: Αεροδρομίου, Καλαμοπόδι, Δραφάκι, Πετεινάρος, Αργύραινα, Χώρα, Ορνός, Πλατύ Γιαλός, Γλάστρος, Κόρφος, Τούρλος, Αγ, Στέφανος.

Τα εγγραφόμενα παιδιά που εξυπηρετούνται στον Παιδικό  Σταθμό Περιοχής  Άνω Μεράς προέρχονται από τις περιοχές: Βόθωνας, Μαράκι, Κλουβάς, Καντούνια, Πάνορμος, Ταξιάρχης, Φτελιά, Άνω Μερά, Χάλαρα, Αγράρι, Καλό Λιβάδι. Καλαφάτης, Ελιά, Λια.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.