Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου στην Άνω Μερά

kleisto
kleisto

Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου στην Άνω Μερά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 28 Ιουνίου αποφασίσθηκε η έγκριση μελέτης και καθορισμού εκτέλεσης του έργου “Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου” εκτιμώμενης αξίας 2.700.000 € πλέον ΦΠΑ 24%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ                            

Το έργο αφορά την αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου και του περιβάλλοντα χώρου του.
Από προηγούμενη μελέτη και εργολαβία έχει ήδη κατασκευασθεί ο σκελετός οπλισμένου σκυροδέματος του Γυμναστηρίου. Οι τοίχοι του κτιρίου θα κατασκευασθούν από διάτρητους οπτοπλίνθους και σε ορισμένα σημεία των όψεων θα κατασκευασθεί λιθοδομή.

Στους εξωτερικούς τοίχους με οποπλινθοδομή θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) που θα έχει τελική επικάλυψη όμοια με σοβά. Οι εσωτερικοί τοίχοι θα επιχρισθούν. Ομοίως θα επιχρισθούν οι οροφές από σκυρόδεμα εκτός από εκεί που προβλέπεται ψευδοροφή και κάτω από τις κερκίδες. Η στέγαση του αγωνιστικού χώρου και των κερκίδων θα γίνει με μεταλλική στέγη από χωροδικτύωμα με επικάλυψη πάνελ πετροβάμβακα των 100kg/m3 πάχους 8cm.

Η κάτω λαμαρίνα του πάνελ θα είναι διάτρητη για λόγους ηχοπροστασίας (soundeck) με ποσοστό διάτρησης 28% και δείκτη πυραντίστασης 30min. Το τμήμα της καμπύλης στέγης που προεξέχει από τα περιμετρικά στηθαία σκυροδέματος θα κλείσει με πάνελ πλαγιοκάλυψης από πετροβάμβακα παρόμοιων χαρακτηριστικών με αυτά της οροφής αλλά χωρίς τη διάτρητη εσωτερική λαμαρίνα.

Το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου είναι από παρκέ. Οι κερκίδες θα βαφτούν με εποξειδική βαφή και η χωρητικότητα τους είναι 300 καθισμάτων. Στους υπόλοιπους χώρους θα διαστρωθούν πλακίδια. Στα WC οι τοίχοι θα επικαλυφθούν με πλακίδια σε ύψος 2,00μ. Στο φουαγιέ κοινού θα τοποθετηθεί ψευδοροφή ορυκτών ινών ενώ στους χώρους υγιεινής και το κυλικείο ψευδοροφή ανθυγρής γυψοσανίδας. Τα κουφώματα θα είναι ξύλινα με διπλό υαλοπίνακα.

Στη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου προβλέπεται η κατασκευή ασφάλτου για την πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο στο οικόπεδο και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Τα προβλεπόμενα πεζοδρόμια θα διαστρωθούν με τσιμεντόπλακες 50Χ50. Γύρω από το κτίριο θα κατασκευασθεί υπερυψωμένο πεζοδρόμιο με άμεση πρόσβαση προς το εσωτερικό του κτιρίου το οποίο θα επιστρωθεί με φυσικές πλάκες. Για την κίνηση ΑΜΕΑ προβλέπονται ράμπες που θα επιστρωθούν με βιομηχανικό δάπεδο.

Αμέσα θα ορισθεί η ημερομηνία δημοπρασίας του έργου όπου και αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον από εργολάβους.
Θα ακολουθήσει η περιόδος ενστάσεων και μετά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω εκτελεσθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, (ενστάσεις εργολάβων), τότε δεν αποκλείεται να αρχίσουν οι εργασίες εντός του 2017.
Σημειώνεται ότι το έργο έχει χρονοδιάγραμμα κατασκευής 18 μήνες.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.