Απόδοση φόρου διαμονής

foros diamonis
foros diamonis

Έως σήμερα η απόδοση φόρου διαμονής, από τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, για τον μήνα Ιανουάριο του 2018 και αποκλειστικά στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., όπου διατίθενται και τα σχετικά έντυπα, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΟΦΕΕ, “Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι αύριο 28 Φεβρουαρίου 2018 λήγει η προθεσμία απόδοσης του φόρου διαμονής μηνός Ιανουαρίου 2018. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική εφαρμογή αυτή την στιγμή και σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1015/2018, μέχρι την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής, η δήλωση απόδοσης του φόρου διαμονής υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος σε δυο (2) αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στη Δ.Ο.Υ. και το άλλο παραδίδεται στον υπόχρεο”.

Ακόμη, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, ορίζεται ότι, οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών (ΠΟΛ. 1022/2014) που αφορούν τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τη 15η  Μαΐου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.