Απίστευτες απαγορεύσεις που συναντούν οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο

touristes
touristes

Απίστευτες απαγορεύσεις που συναντούν οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Θυμίζουν ανέκδοτο, όμως είναι εντελώς πραγματικές. Μερικές από τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν χώρες από όλο τον κόσμο σε κατοίκους και τουρίστες, μπορούν να βγάλουν από τα ρούχα τους ακόμη και τους πιο ψύχραιμους επισκέπτες.

Tις πιο περίεργες από αυτές, οι οποίες δικαίως μπορεί να ξαφνιάσουν τους ταξιδιώτες, από τη χρήση της τουαλέτας αργά τη νύχτα μέχρι το καραόκε εξαιτίας… κακής απόδοσης των τραγουδιών, παρουσιάζει έρευνα της γαλλικής ταξιδιωτικής μηχανής αναζήτησης Jetcost. Η πλατφόρμα αναζήτησης ξενοδοχείων και πτήσεων συγκέντρωσε τους πιο παράξενους κανονισμούς ανά χώρα προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες για τις συνέπειες.

Δείτε μερικούς από αυτούς:

1. Χρήση της τουαλέτας μετά τις 10 το βράδυ στην Ελβετία | Δεν επιτρέπεται η ούρηση τις βραδινές ώρες μετά τις 10. Γι αυτό είτε δεν πρέπει κανείς να πάει στην τουαλέτα, είτε να πάει χωρίς να τραβήξει το καζανάκι. Επίσης, δεν επιτρέπεται η όρθια ούρηση, ακόμα και χωρίς τράβηγμα στο καζανάκι καθώς η γνώμη των γειτόνων για εσάς θα αλλάξει προς το χειρότερο.

2. Μάσημα τσίχλας στη Σιγκαπούρη | Είναι μία από τις πιο καθαρές χώρες στον κόσμο. Το 1992 όταν επιβλήθηκε φόρος για τον καθαρισμό των δημόσιων χώρων εξαιτίας των τσιχλών που κολλούσαν στα πατώματα, οι πωλήσεις και η κατανάλωση τσίχλας απαγορεύθηκε. Από το 2004 η απαγόρευση έχει ελαφρώς χαλαρώσει και οι κάτοικοι επιτρέπεται να μασούν τσίχλα όμως μόνο με… συνταγή γιατρού για όσους κόβουν το κάπνισμα ή έχουν στομαχικά προβλήματα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που μπορούν να αγοράζουν τσίχλες.

3. Φιλιά σε δημόσιο χώρο στο Ντουμπάι | Το Ντουμπάι, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς γαμήλιων ταξιδίων, απαγορεύει τα φιλιά σε κοινή θέα καθώς δεν συμβαδίζουν με την τοπική κουλτούρα και τα έθιμα. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συλλήψεων ζευγαριών, η κυβέρνηση έχει δώσει στην κυκλοφορία μια μπροσούρα στην οποία ζητεί από τους ξένους να σεβασθούν τα ήθη και έθιμα του τόπου κατά τη διάρκεια του ταξιδίου τους. Στους κανόνες περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στο δρόμο, η οδήγηση και ο χορός υπό την επήρεια αλκοόλ. Επιπλέον, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η εξύβριση και η εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς και το φτύσιμο απαγορεύονται αυστηρά.

4. Το τραγούδι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα στις Φιλιππίνες | Σε μερικές χώρες το καραόκε είναι σοβαρή υπόθεση. Το 2010 στις Φιλιππίνες απαγορεύτηκε από τα μαγαζιά που διοργάνωναν βραδιές καραόκε το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «My Way» εξαιτίας περιστατικών δολοφονίας.Μια δεκαετία πριν την απαγόρευση του τραγουδιού, είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 6 σοβαρά περιστατικά συμπλοκών στα οποία έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι γιατί δεν είχαν καλή απόδοση στο τραγούδι. Παρότι οι αρχές δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι τα περιστατικά αυτά είχαν προκληθεί από το συγκεκριμένο τραγούδι, ο Τύπος χαρακτήρισε τους θανάτους ως «εγκλήματα my-way».

5. Ομάδες τρεξίματος στο Μπουρούντι | Στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, ο οποίος δίχασε το Μπουρούντι από το 1993 έως το 2008, οι πολίτες έτρεχαν σε μεγάλες ομάδες προκειμένου να αμβλύνουν τις εντάσεις και να προστατευθούν από επικίνδυνα στρατεύματα. Το Μάρτιο του 2014, ωστόσο, η πρόεδρος της χώρας, Pierre Nkurunziza,απαγόρευσε το τρέξιμο σε ομάδες με το επιχείρημα ότι αυτές θα χρησιμοποιούνταν ως προκάλυψη κινημάτων που αντιτίθενται στην κυβέρνηση. Ο νόμος είναι τόσο αυστηρός που προβλέπει ποινή φυλάκισης. Ισχύει μόνο για ομάδες ανθρώπων και όχι για μεμονωμένα άτομα που τρέχουν.

6. Τραγούδι σε Playback στο Τουρκμενιστάν | Η κυβέρνηση απαγόρευσε τους τραγουδιστές να τραγουδούν playback στην τηλεόραση και τις πολιτικές εκδηλώσεις το 2005 με σκοπό να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της κουλτούρας της χώρας. Στην απαγόρευση συμπεριελήφθη η όπερα και το μπαλέτο.

7. Αυγό με δώρο έκπληξη στις ΗΠΑ | Ο νόμος από το 1938 απαγορεύει τα παιχνίδια έκπληξη μέσα σε τρόφιμα για να προληφθούν περιστατικά πνιγμού των παιδιών. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν να φέρουν στις ΗΠΑ τέτοια προϊόντα καθώς οι ποινές φθάνουν τα 2.500 δολάρια ανά αυγό.

8. «Πίσω στο μέλλον», «Εξολοθρευτής» ή «12 Monkeys» στην Κίνα | Στην Κίνα απαγορεύεται η προβολή των ταινιών αυτών καθώς η πλοκή τους περιστρέφεται γύρω από το ταξίδι στο χρόνο. Στην Κίνα, το… ταξίδι στο χρόνο απαγορεύεται αυστηρά.

9. Τζιν και τρύπες στο σώμα στη Β. Κορέα | Πρόκειται για μέτρο που έχει στόχο τον Δυτικό πολιτισμό, ο οποίος θεωρείται κακή επιρροή για την κοινωνία της Β. Κορέας. Οι πολίτες επιτηρούνται για τέτοιες περιπτώσεις. Στόχος της αποστολής είναι να προληφθεί η διαφθορά της δημόσιας ηθικής και να εντοπισθούν τάσεις καπιταλισμού μέσω της ένδυσης (μάκρος της φούστας, μπλουζάκια, παπούτσια και χτένισμα).

10. Θάνατος στο Κοινοβούλιο, Βρετανία | Στο Ην. Βασίλειο απαγορεύεται να πεθάνει κανείς στο Κοινοβούλιο καθώς αυτό έχει τον τίτλο παλατιού της βασιλικής οικογένειας. Οποιοσδήποτε πάθει κάτι εντός του Κοινοβουλίου, μεταφέρεται εκτός αυτού.

11. Τρέξιμο με σανδάλια, παλάτια από άμμο στην παραλία ή φιλιά στο αυτοκίνητο στην Ιταλία | Στις παραλίες της Eraclea πολλοί τουρίστες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν πιαστούν να φτιάχνουν παλάτια από άμμο. Στο Éboli απαγορεύονται τα φιλιά στο αυτοκίνητο με πρόστιμο 500 ευρώ, με την αιτιολογία ότι μπορεί να αποσπασθεί η προσοχή του οδηγού και να συμβεί ατύχημα. Στο Capri η αναζήτηση των κατοίκων για ησυχία οδήγησε τις αρχές να συλλαμβάνουν τουρίστες που φορούν σανδάλια και τρέχουν.

12. Μεγάλη προσοχή στην οδήγηση στις ΗΠΑ | Μερικοί από τους κανόνες των ΗΠΑ στην οδήγηση φθάνουν στα όρια του εξωφρενικού. Στην Αλαμπάμα απαγορεύεται η οδήγηση με κλειστά μάτια αλλά επιτρέπεται η ανάποδη οδήγηση σε δρόμο μονής κατεύθυνσης. Στο Waynesboro οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν στους κεντρικούς δρόμους. Στο Τενεσί, οι γυναίκες επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητο όμως μόνο εφόσον βρίσκεται άνδρας μπροστά τους. Στην Καλιφόρνια ο οδηγός απαγορεύεται να πηδήξει από το όχημά του στα 105 χλμ την ώρα καθώς και να οδηγεί με μπουρνούζι. Στο Ντένβερ, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μαύρα αυτοκίνητα τις Κυριακές, ενώ στη Georgia δεν επιτρέπεται το φτύσιμο από οδηγό αυτοκινήτου ή λεωφορείου, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους οδηγούς φορτηγών.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.