Αλλάζει η Διαδικτυακή Ενημέρωση στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην παρουσίαση του Μητρώου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης  στην Καλλιθέα έκανε λόγο για «νέα σελίδα της διαδικτυακής ενημέρωσης στην Ελλάδα».Ήδη στους οκτώ μήνες λειτουργίας του μητρώου έχουν καταθέσει αίτηση 400 επιχειρήσεις του διαδικτύου από τις οποίες οι μισές έχουν ήδη πιστοποιηθεί. Στην αυριανή εγκύκλιο που θα εκδώσει ο Υπουργός προς το σύνολο του Δημόσιου Τομέα για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης θα αναφέρεται πως αυτή θα δίδεται πλέον μόνο στα διαδικτυακά μέσα που έχουν πιστοποιηθεί και μάλιστα με την προβλεπόμενη ποσόστωση 70% για τα μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και 30% για της ιστοσελίδες της περιφέρειας.  

«Είναι ένα πρώτο βήμα για να μπει τάξη στο Διαδίκτυο και όχι για να το ελέγξουμε» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ ο Γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας  έκανε λόγο για «ημέρα αναγέννησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα». Ο Λευτέρης Κρέτσος προανήγγειλε εντός του επόμενου εξάμηνου την εφαρμογή σε πιλοτική βάση του καλύτερου συστήματος εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής με την συνδρομή του ΟΣΔΕΛ

Στο τέλος της παρουσίασης τις πρώτες κάρτες μέλους στο μητρώο παρέλαβαν από τον Νίκο Παππά ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) Δημήτρης Μάρης και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλλος. 

Η εγγραφή στο μητρώο παραμένει διαθέσιμη σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν με την υποβολή της σχετικής έκδοσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://emedia.media.gov.gr/login.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.