Επιστολή Δήμαρχου: Αδυναμία λειτουργίας Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Μυκόνου

Επιστολή Δήμαρχου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Παναγιώτη Σκουρλέτη, σχετικά με την  αδυναμία λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Μυκόνου. 

Επιγραμματικά ο Δήμαρχος θέτει τα παρακάτω προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο ζήτημα:

  • Στην Υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου υπηρετεί ένας (1) μόνιμος υπάλληλος – αρχιτέκτων μηχανικός.
  • Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κρίνει ότι η υπηρεσία χρειάζεται τουλάχιστον 10 μηχανικούς και πως με 1 μόλις μηχανικό είναι de facto κλειστή.
  • Ο ορισμένος από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προϊστάμενος της υπηρεσίας δόμησης (πολεοδομίας) παραιτήθηκε οριστικά από το Δήμο Μυκόνου πριν από δέκα ημέρες.
  • Η ορισμένη από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών απουσιάζει σε υποχρεωτική άδεια ανατροφής τέκνου. Η άδειά της ανακλήθηκε , η οποία εντούτοις προσέβαλε την απόφαση στα αρμόδια όργανα και δικαιώθηκε.
  • Κατόπιν ασκήσεως ποινικής δίωξης σε βάρος του νυν αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και μοναδικού μηχανικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Δόμησης, ο Δήμαρχος με απόφαση του, έθεσε αυτόν σε αναστολή καθηκόντων Παράλληλα τέθηκε, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ερώτημα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για τη θέση του σε δυνητική αργία μέχρι την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου. Το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε δυνητική αργία και έπαυσε και η αναστολή άσκησης καθηκόντων.
  • Εστάλη σωρεία επιστολών στα αρμόδια Υπουργεία επισημαίνοντας την τραγική υποστελέχωση του Δήμου Μυκόνου και δη της Υπηρεσίας Δόμησης και καταθέσαμε και τροπολογία για την αντιμετώπιση του προβλήματος με παροχή σίτισης και στέγασης, την οποία ο προκάτοχός σας Υπουργός κ. Κουρουμπλής είχε εισάγει στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, το οποίο δυστυχώς μετά τον ανασχηματισμό αποσύρθηκε.
  • Οι προσκλήσεις του Δήμου Μυκόνου για μετατάξεις σε μηχανικούς και αποσπάσεις δεν ευοδώθηκαν καθώς ουδείς υπάλληλος άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου αιτήθηκε.

Διαβάστε όλη την επιστολή:

pdf2

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.