20.000 λαμπτήρες έσβησαν στη Μύκονο


Έσβησαν 20.000 λαμπτήρες στη Μύκονο σήμερα το βράδυ καθώς αρκετά νοικοκυριά, επιχειρήσεις και υπηρεσίες συμμετείχαν ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια της WWF – Η Ώρα της Γης –
Από τις 20:30 ακριβώς το βράδυ άρχισαν να σβήσουν τα φώτα σε ολόκληρο το νησί. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί ήταν καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις τους παρακολουθώντας το παιχνίδι της Εθνικής μας και καθυστέρησαν λίγο να πατήσουν το διακόπτη τους, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και άμεση.
Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Δημαρχεία, το κτίριο Μαύρου, οι Κάτω Μύλοι, τα λιμάνια, το εργοστάσιο της Αφαλατώσεως στο Κόρφο, πολλές επιχειρήσεις – καταστήματα και παρά πολλές κατοικίες.

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα την πτώση κατά 15% περίπου του φορτίου παραγωγής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Μυκόνου.
Συγκεκριμένα από τις 20.30 ως τις 21.30 σημειώθηκε μια μείωση φορτίου κατά περίπου 2 ΜW, (1.950 KW). Το φορτίο αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 20.000 λαμπτήρες των 100W. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ μείωσε την παραγωγή του σταδιακά από τα 12.925 KW που είχε στις 20.25 στα 10.975 KW.
Το e-mykonos.gr ευχαριστεί τον Προϊστάμενο του σταθμού της ΔΕΗ Μυκόνου κ.Δημήτρη Γκαδάκη, Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό, καθώς και την βάρδια του εργοστάσιου για την άμεση και λεπτομερή ενημέρωση μας.

Σίγουρα στάλθηκε ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη μας.

Το πρώτο βήμα ήταν τόσο εύκολο… όσο το να σβήσετε ένα φως.

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.