Γενική συνέλευση Λαογραφικού Συλλόγου

Την Κυριακή 15/3/08 στις 11 πμ στην ΔΕΠΠΑΜ, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με θέματα : Απολογισμός πεπραγμένων
Οικονομικός Απολογισμός
Δραστηριότητες Συλλόγου
Παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Συλλόγου. Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μελών του Συλλόγου στο πρώτο κάλεσμα του Συλλόγου με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και να συζητηθούν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ταυτόχρονα κατά την διάρκεια της συνέλευσης ο Μιχάλης Κοντιζάς παρουσίασε την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου που δημιούργησε η ομάδα του www.e-mykonos.gr. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου όπου μπορεί κανείς να την επισκεφθεί είναι www.mykonoswomenculture.gr
Την συνέλευση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα 'Αννα Καμμή όπου και ανέφερε τα παρακάτω :

Καλώς ήρθατε.
Ξεκινώντας τις διαδικασίες της ΓΣ θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα από το πιο σημαντικά γεγονότα στην διετία που πέρασε.
-Αρχικά να πω ότι οι αποφάσεις που δέσμευαν το ΔΣ από την τελευταία εκλογοαπολογιστική Συνέλευση τον Φεβρουάριο του 2007 υλοποιήθηκαν όλες. Πρώτα πρώτα, έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε την επιμέλεια της Εκκλησίας του Αγίου Λουκά να έχει πλέον από το καλοκαίρι του 2008 , η Δημοτική Επιτροπή για την κομητεία του Αγίου Λουκά. Η επιτροπή αυτή είναι 5μελής, 2 μέλη από τον Δήμο, 1 εκπρόσωπο της Εκκλησίας και 2 μέλη του Συλλόγου μας.
Θεωρούμε ότι δόθηκε η καλύτερη λύση στο θέμα, μια που σε όλη την Ελλάδα τις εκκλησίες των κοιμητηρίων φροντίζει ο δήμος ή η κοινότητα στους οποίους ανήκει.Ο Σύλλογος είχε την φροντίδα τα τελευταία 15-20 χρόνια , και χάρη στις ενέργειές του η εκκλησία επισκευάστηκε 2 φορές και διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση έως σήμερα.
Για αυτό τον λόγο ζητήσαμε να συμμετέχουμε στην Δημοτική Επιτροπή.

Επίσης κατόπιν σύγκλησης ΓΣ πέρυσι τον Φεβρουάριο και μετά από αρκετή σχετική προετοιμασία, τροποιήθηκε το καταστατικό (1979-1985) σε ορισμένα άρθρα του ώστε να εναρμονιστεί με την κείμενη νομοθεσία περί Συλλόγων και Σωματείων.Δυστυχώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το Πρωτοδικείο, εξαιτίας της περυσινής απεργίας των νομικών, η οποία έφερε πίσω πολλές υποθέσεις. Το έχει αναλάβει η δικηγόρος Μάρθα Φρούτζου, και αναμένεται να περάσει από το Πρωτοδικείο έως τον επόμενο Ιούνιο.

Μια δέσμευση που είχαμε επίσης ήταν να υποβάλλουμε τις φορολογικές δηλώσεις από το 2000 ( χρονιά που απέκτησε ο Σύλλογος ΑΦΜ).
Τις δηλώσεις ανέλαβε το λογιστικό γραφείο του Στέφανου Σκουλάκη, υπεβλήθησαν τον Δεκέμβριο του 2008 και με την βοήθεια της κας Ρούση τα πρόστιμα εξαιτίας της εκπρόθεσμης υποβολής ,μειώθηκαν στο ελάχιστο.Πληρώσαμε 720,00 ευρώ για 8 φορολογικές χρήσεις μαζί με τα έξοδα του λογιστή.Για το οικ.έτος 2008 , η δήλωση υποβλήθηκε προχθές, εμπρόθεσμα πλέον, και τα έξοδα του λογιστή μας τα έκανε προσφορά ο κ.Στέφανος τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Συνεχίζουμε να μαζεύουμε χρήματα για το ΚΥ. Από τα χρήματα που παραλάβαμε από το προηγούμενο ΔΣ αγοράστηκαν το 2007 ένας φορητός αναπνευστήρας αξίας 5085,00 € και ένα παλμικό οξύμετρο αξίας 1175,00 €. Σήμερα στο βιβλιάριο για το ΚΥ υπάρχουν κάτι παραπάνω από 11279,36€, για να αγοραστεί όποιο μηχάνημα μας υποδείξουν οι γιατροί στο ΚΥ. Πρέπει να πω ότι πέρασαν δύο χρόνια πολύ πλούσιας δράσης, για αυτό και έχουμε την αίσθηση ότι πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα.
Ο Σύλλογος πάντα δούλευε και εξακολουθεί να δουλεύει πολύ, και αυτό φαίνεται όχι μόνο στην ανταπόκριση που υπάρχει στα καλέσματα στις διάφορες εκδηλώσεις αλλά και στην αποδοχή που έχει από τον κόσμο γενικότερα.
– Για την διετία που πέρασε ( τα πεπραγμένα τα έχετε μπροστά σας) αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε και κάποιες άλλες που κατά την γνώμη μας αφορούσαν όλους μας.Θα σταθώ στην εκδήλωση για την 3η ηλικία με την ψυχολόγο και ʼννα Παγοροπούλου στο Γρυπάρειο τον Οκτώβριο του 2007, στις πενθήμερες εκδηλώσεις για το περιβάλλον τον Σεπτέμβριο του 2008 και τέλος στην διοργάνωση της Διημερίδας με θέμα "Μελέτες και έρευνες για την Μύκονο στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες", στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2009 στο Γρυπάρειο. Όσοι είχατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε θα διαπιστώσατε ότι όχι μόνο η συμμετοχή αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο. Δεχτήκαμε πάρα πολύ καλά σχόλια όχι μόνο από τους ομιλητές για την φιλοξενία και διοργάνωση αλλά και από όλους τους παρευρισκόμενους.
Πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι έχουμε πάρει την προφορική δέσμευση του Δημάρχου κ.Μέγα, ότι ο Δήμος(που ήταν και συνδιοργανωτής, συμμετέχοντας στα έξοδα με 3500€ ) θα αναλάβει τα έξοδα έκδοσης των πρακτικών της διημερίδας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να μην ξεχάσουμε τα τόσο σημαντικά θέματα που ακουστήκαν.

– Η ανάγκη να σωθεί το αρχείο του Συλλόγου(φωτογραφικό αρχείο και διάφορα έντυπα) καθώς και η επιθυμία μας να προβληθεί το έργο του συλλόγου και ο πολιτισμός του τόπου , μας οδήγησε στην σκέψη να φτιάξουμε την δική μας ιστοσελίδα.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που η ιστοσελίδα είναι έτοιμη και ενεργή (στα πεπραγμένα του 2009 θα δείτε την διεύθυνση που μπορείτε να μπείτε).
Έτσι αποκτήσαμε την δική μας ηλεκτρονική εφημερίδα και μια πύλη επικοινωνίας όχι μόνο μεταξύ μας αλλά και με τον γύρω κόσμο, σε θέματα που αφορούν τον τόπο , τον πολιτισμό και την παράδοσή μας.
Το κόστος είναι 3300€, όμως βάζοντας διαφημίσεις το κόστος αυτό είναι δυνατόν να μηδενιστεί.(Όποιος και όποια ενδιαφέρεται να διαφημιστεί μπορεί να το δηλώσει σήμερα).

– Η πλούσια δράση του ΔΣ οφείλεται στην άψογη συνεργασία των μελών μεταξύ τους και στην ενωτική μας διάθεση.
Πραγματικά είχαμε κοινούς στόχους και όρεξη για δουλειά, καλές ιδέες και σχέσεις μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτό φάνηκε προς τα έξω.
Όλες μας, και οι 8 (μετά την παραίτηση της κας Μάρκαρη για λόγους υγείας, την θέση της πήρε η Πετρούλα Σαντοριναίου) δουλέψαμε πολύ, με όρεξη και με κέφι.
Θέλω εδώ να ευχαριστήσω μία μία τις κοπέλες που δουλέψαμε μαζί αυτά τα 2 χρόνια.
Την κυρία Ντίνα Μητροπία που με την πείρα της και την αγάπη της για τον σύλλογο μας καθοδηγούσε και μας νουθετούσε. Η συμβολή της κας Ντίνας στην ίδρυση και δράση του Συλλόγου τα 30 χρόνια της ζωής του είναι πάρα πολύ σημαντική.
Την κυρία Μάρκαρη που στέκεται πάντα δίπλα στον Σύλλογο και μας βοηθάει όχι μόνο οικονομικά αλλά και συμβουλεύοντας μας.
Την Δήμητρα Νάζου για την οξυδέρκειά της, για την προθυμία της και για την αγάπη της για την παράδοση.
Την Ανδριανή Θεοχάρη για την απίστευτη εργατικότητά της και για το μεράκι για τον Σύλλογο.
Την Έφη Συριανού για την προθυμία της για τις ιδέες και την οργανωτικότητά της.
Την Πετρούλα Σαντοριναίου για την συμμετοχή της και την προσφορά της.
Και τέλος την Δέσποινα Νάζου , η οποία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω διαρκών επαγγελματικών μετακινήσεων ήταν πάντα εδώ και συνέβαλλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην λειτουργία του ΔΣ.
Δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για την συμμετοχή και προσφορά τους και όλους τους φίλους και επιχειρηματίες του νησιού για την μεγάλη υποστήριξή τους, καθώς και τον Δήμο Μυκόνου για την πληρωμή των ενοικίων του γραφείου που μας στεγάζει καθώς και για την γενικότερη συμπαράστασή του.

Πρωτού σας διαβάσω τον οικ.απολογισμό (δυστυχώς η ταμίας Ανδριανή Θεοχάρη λείπει εκτός Μυκόνου για λόγους υγείας συγγενικού της προσώπου), θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια θέματα που ξεκινήσαμε σαν συμβούλιο όμως δεν προλάβαμε να τα ολοκληρώσουμε. 1. Ενέργειες για δική μας στέγη
2. Ολοκλήρωση έκδοσης λευκώματος για τα 30 χρόνια
3. Να πληρωθεί η τροποποίηση του καταστατικού (περίπου 2000€, όταν θα είναι έτοιμο)
4. Να ενημερώνεται η ιστοσελίδα και να είναι πάντα ενεργή
5. Να γίνει ακόμα μια αποστολή επιστολών υπενθύμισης στα μέλη που οφείλουν πάνω από 4 χρόνια. Επίσης να σας πω ότι επικοινώνησα με τους Γιατρούς του Κόσμου, με την Κιβωτό και με το στρατόπεδο προσφύγων στην Μυτιλήνη, οι οποίοι μας ευχαριστούν για την ανθρωπιστική βοήθεια που στείλαμε και μας διαβεβαιώνουν ότι έφτασε στον προορισμό της.

Ακολούθησε συζήτηση των μελών όπου και τέθηκαν νέες ιδεές αλλά και προβληματισμοί σχετικά με την γενική εικόνα του νησιού.
Την επόμενη Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009, στην Δημοτική Πινακοθήκη από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι υποψήφιες είναι οι παρακάτω : 1. Αθυμαρίτη Σταυράκη Βίκη
2. Ασημομύτη Μαρία
3. Γρυπάρη Ειρήνη του Κυριάκου
4. Γρυπάρη Χρυσούλα
5. Γυφτοκώστα Ευαγγελία
6. Καμμή ʼννα
7. Κοντομήτρου Καπαράκου Αμπελία
8. Λοϊζου ʼννα
9. Μπατή ʼννα
10. Νάζου Δήμητρα
11. Σταμπουλή Μαρουλίνα
12. Συριανού Έφη


 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.